Osnovna škola „Kosta Trifković“ u Novom Sadu danas je bila domaćin Vošine ekspedicije na čelu sa trenerom Milanom Rastavcem i kapitenom Stefanom Đorđevićem, te pomoćnim trenerom Nikolom Kovačevićem, ali i prvotimcima Igorom Jeličićem, Filipom Malbašićem i Ivom Barajem.

Ovom posetom nastavljena je akcija FK Vojvodina pod sloganom „Ti si naša prva ljubav“, u okviru koje „stara dama“ posećuje osnovne škole u Novom Sadu i okolini, i za cilj ima usmeravanje dece ka sportu i zdravom načinu života, ali i poštovanju osnovnih sportskih vrednosti, poput timskog duha i fer-pleja.

Voša je tokom ove akcije prethodno posetila škole „Sonja Marinković“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, a sada su đaci škole „Koste Trifković“ imali priliku da se druže sa trenerom i kapitenom „stare dame“, Milanom Rastacem i Stefanom Đorđevićem, a prisutnima se najpre obratio direktor marketinga FK Vojvodina Miloš Subotin.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i što se i u ovoj školi dolazak fudbalskog kluba Vojvodina očekivao sa velikim nestrpljenjem. OŠ „Kosta Trifković“ je treća škola koju posećujemo u okviru akcije „Ti si naša prva ljubav“ i drago mi je što ova akcija, ne samo da traje, već se i širi i nadograđuje. S tim u vezi, zadovoljstvo mi je da saopštim da će uskoro u istu akciju biti uključeni i ostali klubovi iz sportskog društva Vojvodina. Prvi među njima biće Odbojkaški klub Vojvodina, koji će narednog meseca posetiti jednu od osnovnih škola u Novom Sadu. Do kraja ove kalendarske godine, FK Vojvodina posetiće još jednu školu, a nakon toga sa ovom akcijom ćemo nastaviti na proleće, kada će dobiti drugačiji format i oblik, ali ne sumnjamo da će i tada interesovanje biti veliko. Takođe, pozivam sve da se uključe u ovu akciju kupovinom Vošine kartice po simboličnoj ceni od 300 dinara, sa kojom će vlasnici imati besplatan ulaz na utakmice u ovoj i narednoj sezoni – rekao je direktor marketinga Miloš Subotin.

Trener Vojvodine Milan Rastavac i danas je ponovio koliko je važno baviti se sportom, jer kroz njega učimo da budemo spremniji za sve izazove koji nas čekaju u životu.

– Verovatno ste čuli više puta od svojih nastavnika i roditelja, da je život ispred vas je prilika da ostvarite ono što želite. Kada postavite taj cilj i idete ka tom cilju, biće mnogo uspona i padova. Oni koji budu najistrajiniji na tom putu, sa najviše ljubavi, volje i požrtvovanja, on će taj cilj ostvariti. Samo je do vas koji ćete cilj staviti ispred sebe, i samo je do vas koliko ćete se za taj cilj žrtvovati. Isto to se dešava i kod nas. Mi smo grupa ljudi koja se okupila da sa Vojvodinom napravi dobre rezultate. Ispred nas je taj cilj, mi se žrtvujemo za to, radimo za to, uživamo u tome, volimo to što radimo i da budemo zajedno i imamo probleme i uspone. Imamo probleme koje možemo da rešimo, neke uspemo odmah da rešimo, a neke rešavamo usput, takav je zapravo i život. Sport je sjajna stvar, jer i kada izgubimo, to je prilika da nešto naučimo iz tog poraza i da sledeći put ne padnemo na istoj prepreci, jer u fudbalu i u životu stalno imate one koje treba preskočiti. Mi vam savetujemo da se bavite sportom i da jednog dana preovlada vaša želja bude da postanete deo Vojvodine i da ostvarite svoje ciljeve i ostanete istrajni u tome – poručio je trener Milan Rastavac.

Kapiten Vojvodine Stefan Đorđević, kao bivši učenik OŠ „Kosta Trifković“ poručio je da mu je zadovoljstvo što se danas vratio u detinjstvo i prisetio se školskih dana.

– Ja prvo moram da kažem da mi je velika čast i zadovoljstvo što sam se vratio u svoju školu, jer sam i ja ovde bio učenik, ali i moja majka. Moje lično mišljenje je da je najlepša stvar na svetu baviti se sportom, a posebno fudbalom. Važno je da se bavite bilo kojim sportom, individualnim ili kolektivnim, jer kroz sport upoznajete različite kulture, različite ljude, učite različite jezike i to će vam sutra pomoći da se oformite kao ličnost. U kolektivnim sportovima, kakav je i fudbal, jako je važno kada su igrači i međusobno prijatelji, jer se to oseti na terenu i pravi razliku – rekao je Đorđević.

Nakon toga, usledila su pitanja učenika, a na prvo o savetima za one koji žele da se bave sportom, odgovorio je trener Rastavac.

– Preporučio bih da budete spremni na borbu i da ne odustajete. Kada ne odustajete, to znači da idete napred. Taj put, odnosno stizanje do cilja, to je ustvari život i u tome je lepota.

Sledeće pitanje bilo je o ciljevima za ovu sezonu, na koje je takođe odgovorio šef stručnog štaba Vojvodine.

– Cilj je da se pozicioniramo visoko i da imamo aktivno učešće u Evropi, to je ako pričamo o rezultatima. Pored toga, primarni cilj nam je da oformimo ekipu, koja će biti stabilna, koja će dostići što bolji nivo fudbala da u Evropi, a i na domaćoj sceni može da beleži dobre rezultate.

Kapiten Voše odgovorio je na pitanje o svojim idolima.

– Kada sam bio kao vi, učenik ove škole, meni je uzor bio Siniša Mihajlović.

I ovaj savršeni dan za klince i klinceze u OŠ „Kosta Trifković“ upotpunila je partija fudbala u kojoj su učestvovali i Vošini prvotimci – Stefan Đorđević, Filip Malbašić, Igor Jeličić i Iv Baraj.

Nakon završetka partije fudbala, svi prisutni opkolili su Vošine fudbalere i trenera, kako bi se sa njima fotografisali i dobili autograme. Za to vreme, Vošine promoterke su deci delile Vošine postere, rasporede časova, flajere i pristupnice pomoću kojih mogu da se učlane u akciju „Ti si naša prva ljubav“, ali i ulaznice za predstojeću utakmicu protiv Mladosti GAT.

Školsko zvono i povratak redovnim školskim aktivnostima prekinulo je predivno druženje sa đacima, ali nema sumnje da će se ono nastaviti, možda već i sutra, na tribinama stadiona „Karađorđe“, da svi zajedno navijamo za našu Vošu.

Fudbalski klub Vojvodina ovu priliku koristi i da pozove sve osnovne škole u Novom Sadu da nam se jave i da budu naši gosti na stadionu „Karađorđe“, kako na sutrašnjoj, tako i na svim predstojećim utamicama „stare dame“.