Akcija pod sloganom „Ti si naša prva ljubav“, u okviru koje FK Vojvodina uz edukativno-zabavni program posećuje osnovne škole u Novom Sadu i okolini, nastavljena je danas posetom osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rumenci.

Kao i uvek, mališani su sa velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem dočekali fudbalere Vojvodine, a danas su to bili Radomir Milosavljević, Vuk Bogdanović, Filip Antonijević i Stefan Bukinac.

U razgovoru sa učenicima, njima se najpre obratio direktor marketinga FK Vojvodina Miloš Subotin, koji im je ukratko predstavio fudbalski klub Vojvodina i njegovu bogatu tradiciju, podsetivši na velike igrače koji su kroz istoriju nosili dres „stare dame“, koji su, osim što su bili veliki fudbaleri, ujedno bili i veliki ljudi, koji su cenili i pridržavali se onih istinskih sportskih vrednosti.

Upravo o sportskim vrednostima, ali i tome kako se postaje profesionalni sportista i dolazi do ostvarenja svojih snova, sa decom su razgovarali fudbaleri Vojvodine, naglasivši posebno koliko je važno biti uporan i istrajan u onome što želiš. Naravno, određena pitanja su imala i sama deca, među kojom je bio i zavidan broj devojčica, ali ih je sve ipak najviše obradovao odlazak u veliku fiskulturnu salu OŠ „Sveti Sava“, gde je, pred punim tribinama razdraganih mališana, odigrana utakmica između dva tima sastavljenih mešovito od Vošinih fudbalera, učenika i učenica ove škole.

U sjajnoj atmosferi, u kojoj se aplauzom i navijanjem kakvo samo deca umeju da naprave pratio bukvalno svaki napad, rezultat je na kraju bio 1:1, a posle meča, svi đaci su strpljivo čekali u redu kako bi na poklon dobili ulaznice za utakmicu protiv Radnika, kao i Vošine postere, rasporede časova i flajere sa kratkom istorijom kluba i uputstvom kako mogu da se učlane u ovu akciju. Istovremeno, direktor marketinga FK Vojvodina Miloš Subotin je direktoru škole Žoltu Đilvesiju poklonio dres „stare dame“ potpisan od strane svih prvotimaca, kao i tri brendirane fudbalske lopte FK Vojvodina.