Везиста Војводине Урош Николић сматра да пораз од Партизана треба да послужи као важна лекција из које треба извући поуке за наредне изазове.

Фудбалери „старе даме“ у недељу су доживели други пораз од почетка сезоне, пошто су у Хумској изгубили од Партизана резултатом 4:1.

Урош Николић је поново показао делић свог умећа, опет је ушао у игру, као против нишког Радничког пре месец дана када је из првог додира постигао првенац у дресу Воше. Сада је постигао погодак из слободног ударца, али истиче да му гол не значи много, ако није донео позитиван резултат.

– Мени је потпуно небитно да ли ћу постићи гол, ако екипа не побеђује. Наравно да ми значи за самопоуздање после дуге паузе, али бих наравно много више волео да побеђујемо и освајамо бодове без мојих погодака – рекао је Николић.

Он се сложио са тренером Раставцем који је после меча констатовао да је његова екипа имала превише индивидуалних грешака.

– Када ривалу поклоните практично два гола и останете са играчем мање, онда не можете да се надате позитивном резултату. И на много тежим гостовањима не смемо толико да грешимо, а посебно не против Партизана или Црвене звезде који кажњавају сваки пропуст. Не смемо да жалимо много, већ да прихватимо грешке, одговорност, извучемо поуке и дамо све од себе да их не поновимо у наредним мечевима. У фудбалу је сваки следећи меч најважнији и ми сад морамо да мислимо на оно што следи, јер када превише гледаш уназад, не можеш да будеш спреман на оно што те чека – истакао је Николић.

Након Партизана, Воша ће имати низ тешких мечева, јер следе ТСЦ, Нови Пазар, Црвена звезда, све ривали из горњег дела табеле.

– Не смемо да гледамо ни превише ка напред. Сада мислимо на ТСЦ и да пребродимо овај пораз од Партизана и да се вратимо на победнички колосек. Ако будемо мислили на нас, и ако будемо играли како умемо, а ја заиста видим на тренинзима да можемо много, онда ривали треба да мисле о нама, а не ми о њима. Две победе би нас вратиле у ритам, али идемо меч по меч, у свкаом да пробамо да будемо што бољи и да покушамо да победимо – закључио је Урош Николић.

Утакмица Војводина – ТСЦ на програму је у суботу у 19.00.