Vezista Vojvodine Uroš Nikolić smatra da poraz od Partizana treba da posluži kao važna lekcija iz koje treba izvući pouke za naredne izazove.

Fudbaleri „stare dame“ u nedelju su doživeli drugi poraz od početka sezone, pošto su u Humskoj izgubili od Partizana rezultatom 4:1.

Uroš Nikolić je ponovo pokazao delić svog umeća, opet je ušao u igru, kao protiv niškog Radničkog pre mesec dana kada je iz prvog dodira postigao prvenac u dresu Voše. Sada je postigao pogodak iz slobodnog udarca, ali ističe da mu gol ne znači mnogo, ako nije doneo pozitivan rezultat.

– Meni je potpuno nebitno da li ću postići gol, ako ekipa ne pobeđuje. Naravno da mi znači za samopouzdanje posle duge pauze, ali bih naravno mnogo više voleo da pobeđujemo i osvajamo bodove bez mojih pogodaka – rekao je Nikolić.

On se složio sa trenerom Rastavcem koji je posle meča konstatovao da je njegova ekipa imala previše individualnih grešaka.

– Kada rivalu poklonite praktično dva gola i ostanete sa igračem manje, onda ne možete da se nadate pozitivnom rezultatu. I na mnogo težim gostovanjima ne smemo toliko da grešimo, a posebno ne protiv Partizana ili Crvene zvezde koji kažnjavaju svaki propust. Ne smemo da žalimo mnogo, već da prihvatimo greške, odgovornost, izvučemo pouke i damo sve od sebe da ih ne ponovimo u narednim mečevima. U fudbalu je svaki sledeći meč najvažniji i mi sad moramo da mislimo na ono što sledi, jer kada previše gledaš unazad, ne možeš da budeš spreman na ono što te čeka – istakao je Nikolić.

Nakon Partizana, Voša će imati niz teških mečeva, jer slede TSC, Novi Pazar, Crvena zvezda, sve rivali iz gornjeg dela tabele.

– Ne smemo da gledamo ni previše ka napred. Sada mislimo na TSC i da prebrodimo ovaj poraz od Partizana i da se vratimo na pobednički kolosek. Ako budemo mislili na nas, i ako budemo igrali kako umemo, a ja zaista vidim na treninzima da možemo mnogo, onda rivali treba da misle o nama, a ne mi o njima. Dve pobede bi nas vratile u ritam, ali idemo meč po meč, u svkaom da probamo da budemo što bolji i da pokušamo da pobedimo – zaključio je Uroš Nikolić.

Utakmica Vojvodina – TSC na programu je u subotu u 19.00.