Урош Витас је нови члан Војводине.

Витас је рођен 6. јула 1992. године у Нишу, поникао је у Радничком, а потом је омладински развој наставио и у школама Партизана и Рада. Суперлигашки статус почео је да гради у Раду, који је напустио јануара 2014. када је појачао белгијски Гент.

Дрес Гента носио је две године, потом је играо за Мехелен, Иртиш из Казахстана и Партизан. Након осам месеци у Партизану током 2020. године, у октобру је прешао у Ал-Кадшију из Саудијске Арабије, из ког и долази у Војводину.

Он је данас потписао двогодишњи уговор са „старом дамом“, а носиће дрес са бројем 4.

– Велика ми је част што сам постао део овако великог клуба са богатом традицијом какву има Војводина. Ове сезоне, Воша је показала да има озбиљне планове и велике амбиције, који се поклапају и са мојим личним жељама. Једва чекам да почнем да тренирам са остатком екипе. Надам се да ћу својим искуством и својим квалитетом допринети нашем напретку и да заједно наставимо да растемо као тим. Познајем поједине саиграче, Немању и Уроша Николића и Фићу Малбашића са којим сам прошао све млађе категорије у репрезентацији и драго ми је што су нам се путеви поново укрстили. Надам се да ћемо заједно остварити много успеха у дресу Војводине – рекао је Витас.

Он је физички потпуно спреман, али очекује да се остатку екипе придружи у наредном колу када на „Карађорђу“ гостује Јавор.

– Физички сам потпуно спреман, али ми је потребно још неколико тренинга да упознам екипу и да се уиграмо барем мало. Верујем да ћу бити спреман да помогнем већ од наредног кола против екипе Јавора – истакао је Витас.

Он је десето појачање Војводине овог лета пошто су пре њега дошли – Лазар Царевић, Мамаду Траоре, Радомир Милосављевић, Ив Барај, Филип Малбашић, Урош Николић, Немања Николић, Никола Чумић и Филип Антонијевић.