Uroš Vitas je novi član Vojvodine.

Vitas je rođen 6. jula 1992. godine u Nišu, ponikao je u Radničkom, a potom je omladinski razvoj nastavio i u školama Partizana i Rada. Superligaški status počeo je da gradi u Radu, koji je napustio januara 2014. kada je pojačao belgijski Gent.

Dres Genta nosio je dve godine, potom je igrao za Mehelen, Irtiš iz Kazahstana i Partizan. Nakon osam meseci u Partizanu tokom 2020. godine, u oktobru je prešao u Al-Kadšiju iz Saudijske Arabije, iz kog i dolazi u Vojvodinu.

On je danas potpisao dvogodišnji ugovor sa „starom damom“, a nosiće dres sa brojem 4.

– Velika mi je čast što sam postao deo ovako velikog kluba sa bogatom tradicijom kakvu ima Vojvodina. Ove sezone, Voša je pokazala da ima ozbiljne planove i velike ambicije, koji se poklapaju i sa mojim ličnim željama. Jedva čekam da počnem da treniram sa ostatkom ekipe. Nadam se da ću svojim iskustvom i svojim kvalitetom doprineti našem napretku i da zajedno nastavimo da rastemo kao tim. Poznajem pojedine saigrače, Nemanju i Uroša Nikolića i Fiću Malbašića sa kojim sam prošao sve mlađe kategorije u reprezentaciji i drago mi je što su nam se putevi ponovo ukrstili. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti mnogo uspeha u dresu Vojvodine – rekao je Vitas.

On je fizički potpuno spreman, ali očekuje da se ostatku ekipe pridruži u narednom kolu kada na „Karađorđu“ gostuje Javor.

– Fizički sam potpuno spreman, ali mi je potrebno još nekoliko treninga da upoznam ekipu i da se uigramo barem malo. Verujem da ću biti spreman da pomognem već od narednog kola protiv ekipe Javora – istakao je Vitas.

On je deseto pojačanje Vojvodine ovog leta pošto su pre njega došli – Lazar Carević, Mamadu Traore, Radomir Milosavljević, Iv Baraj, Filip Malbašić, Uroš Nikolić, Nemanja Nikolić, Nikola Čumić i Filip Antonijević.