Фудбалери Војводине победили су екипу Шахтјора из Карагандија резултатом 2:1 у шестој и последњој провери на припремама у Белеку.

Стрелци за Војводину били су Чумић у четвртом и Милошевић у 25. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић (од 46. Н. Симић), Бјековић (од 46. Лазаревић), Витас (од 57. Милосављевић), Траоре, Антонијевић (од 85. Букинац), Зукић (од 71. Милетић), Буснић (од 71. Кокановић), Барај (од 46. Кабић), Милошевић (од 46. Н. Николић), Чумић (од 46. Љубисављевић), Вукчевић (од 46. Ковачев).

Шахтјор: Цуприков (од 46. Шацки), Букорац, Кањас, Флок, Галкин, Горизанов, Туткишев (од 71. Перцух), Паируз, Алишкаускас (од 82. Тулубаи), Захаренко, Толордава.

Воша је одлично отворила меч и већ у четвртом минуту дошла до вођства, Милошевић је са десне стране проиграо Бараја, а овај само проследио до Чумића, који је искоса са леве стране погодио први угао за 1:0.

Тим Милана Раставца је после вођства наставила у потпуности да контролише игру са жељом да напада и да ствара шансе и следећи погодак пао је у 25. минуту.

После лепе акције по левом боку, Чумић је лепо увидео и пронашао Милошевића на петерцу који је само спустио лопту у први угао за 2:0.

Само пет минута касније у два везана напада, центиметри су делили Војводину од трећег поготка. Прво је Милошевић вратио повратну за Вукчевића који је са ивице шеснаестерца гађао поред десне стативе. Већ у следећем нападу поново је главни актер био Вукчевић, овај пут је био још у бољој позицији, опет је гађао даљи угао и лопта је прошла тик поред стативе.

До одласка на одмор Воша је имала још два солидна покушаја, Милошевић је гађао замало преко пречке, а свој ударац опробао је и Барај, али је такође био непрецизан. С друге стране, Шахтјор је био потпуно безопасан по гол Лазара Царевића.

Шахтјор није успео да створи озбиљнију шансу у првом, али је повео из прве праве у другом полувремену. После центаршута са десне стране, Туткишев је био највиши у скоку и главом је матирао Симића.

Воша је на истеку сата игре лако могла да дође поново до два гола предности, али је Дејан Зукић промашио пенал. Претходно је Чумић предриблао свог чувара који га је оборио, а судија показао на белу тачку, али је Зукићев ударац у леву страну прочитао голман Шахтјора.

И после тог промашаја, Воша је наставила да напада, а наредна два покушаја имали су Антонијевић и Милетић, али су обојица шутирали тик поред десне стативе.

Екипа Милана Раставца близу трећег гола била је у 76. минуту, Кабић је унео лопту у средину са десне стране и лепо гађао, али се истакао голман Шахтјора сјајном парадом.

До краја није било промене резултата, па је Воша на успешан начин завршила припреме у Белеку. Експедиција „старе даме“ у петак стиже у Нови Сад, а наредног викенда стартује други део сезоне у Моцарт Бет Супер лиги Србије.