Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Šahtjora iz Karagandija rezultatom 2:1 u šestoj i poslednjoj proveri na pripremama u Beleku.

Strelci za Vojvodinu bili su Čumić u četvrtom i Milošević u 25. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Carević (od 46. N. Simić), Bjeković (od 46. Lazarević), Vitas (od 57. Milosavljević), Traore, Antonijević (od 85. Bukinac), Zukić (od 71. Miletić), Busnić (od 71. Kokanović), Baraj (od 46. Kabić), Milošević (od 46. N. Nikolić), Čumić (od 46. Ljubisavljević), Vukčević (od 46. Kovačev).

Šahtjor: Cuprikov (od 46. Šacki), Bukorac, Kanjas, Flok, Galkin, Gorizanov, Tutkišev (od 71. Percuh), Pairuz, Ališkauskas (od 82. Tulubai), Zaharenko, Tolordava.

Voša je odlično otvorila meč i već u četvrtom minutu došla do vođstva, Milošević je sa desne strane proigrao Baraja, a ovaj samo prosledio do Čumića, koji je iskosa sa leve strane pogodio prvi ugao za 1:0.

Tim Milana Rastavca je posle vođstva nastavila u potpunosti da kontroliše igru sa željom da napada i da stvara šanse i sledeći pogodak pao je u 25. minutu.

Posle lepe akcije po levom boku, Čumić je lepo uvideo i pronašao Miloševića na petercu koji je samo spustio loptu u prvi ugao za 2:0.

Samo pet minuta kasnije u dva vezana napada, centimetri su delili Vojvodinu od trećeg pogotka. Prvo je Milošević vratio povratnu za Vukčevića koji je sa ivice šesnaesterca gađao pored desne stative. Već u sledećem napadu ponovo je glavni akter bio Vukčević, ovaj put je bio još u boljoj poziciji, opet je gađao dalji ugao i lopta je prošla tik pored stative.

Do odlaska na odmor Voša je imala još dva solidna pokušaja, Milošević je gađao zamalo preko prečke, a svoj udarac oprobao je i Baraj, ali je takođe bio neprecizan. S druge strane, Šahtjor je bio potpuno bezopasan po gol Lazara Carevića.

Šahtjor nije uspeo da stvori ozbiljniju šansu u prvom, ali je poveo iz prve prave u drugom poluvremenu. Posle centaršuta sa desne strane, Tutkišev je bio najviši u skoku i glavom je matirao Simića.

Voša je na isteku sata igre lako mogla da dođe ponovo do dva gola prednosti, ali je Dejan Zukić promašio penal. Prethodno je Čumić predriblao svog čuvara koji ga je oborio, a sudija pokazao na belu tačku, ali je Zukićev udarac u levu stranu pročitao golman Šahtjora.

I posle tog promašaja, Voša je nastavila da napada, a naredna dva pokušaja imali su Antonijević i Miletić, ali su obojica šutirali tik pored desne stative.

Ekipa Milana Rastavca blizu trećeg gola bila je u 76. minutu, Kabić je uneo loptu u sredinu sa desne strane i lepo gađao, ali se istakao golman Šahtjora sjajnom paradom.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Voša na uspešan način završila pripreme u Beleku. Ekspedicija „stare dame“ u petak stiže u Novi Sad, a narednog vikenda startuje drugi deo sezone u Mocart Bet Super ligi Srbije.