U svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, danas je održana redovna sednica Skupštine FK Vojvodina. Sednici najvišeg klupskog tela je prisustvovalo 49 od ukupno 55 članova Skupštine, pri čemu je njih 40 bilo lično prisutno u sali, dok su preostalih devet članova bili zastupljeni preko punomoćnika sa urednim punomoćjem za zastupanje.

Nakon što nije prihvaćen predlog člana Skupštine Dragana Veljkova da se iz predloženog Dnevnog reda izbaci tačka 5, koja se tiče izveštaja o aktuelnoj finansijskoj situaciji FK Vojvodina, odnosno nakon što je većinom glasova odlučeno da predloženi Dnevni red bude prihvaćen bez ikakvih izmena, članovi Skupštine koji su glasali protiv usvajanja predloženog Dnevnog reda su napustili sednicu. Ona je nastavljena nakon petnaestominutne pauze i uz prisustvo ukupno 28 članova najvišeg klupskog tela, pri čemu je njih 21 bilo lično prisutno u sali, dok su preostalih sedam članova bili zastupljeni preko punomoćnika sa urednim punomoćjem za zastupanje.

Nakon što je izveštaj o radu podneo predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić, izveštaj o aktuelnoj finansijskoj situaciji u klubu je podneo generalni direktor Dušan Bajatović, koji je prisutnim članovima Skupštine predočio najvažnije podatke iz finansijskoj izveštaja za 2020. godinu (objavljenom na klupskom sajtu ovde), kao i u vezi sa pozajmljenim finansijskim sredstvima klubu i donacijama finansijskih sredstava klubu od strane fizičkih i pravnih lica počev od prvog januara 2021. godine. Odlukom prisutnih članova Skupštine, izveštaj o aktuelnoj finansijskoj situaciji u klubu je jednoglasno usvojen.

Nakon generalnog direktora Dušana Bajatovića, izveštaj o sprovođenju plana razvoja sportskog sektora FK Vojvodina podneo je sportski direktor Ljubiša Dunđerski, dok je izveštaj o radu omladinske škole „Ilija Pantelić“ podneo direktor omladinske škole FK Vojvodina Duško Grujić.

Skupština FK Vojvodina takođe je konstatovala ostavku donedavnog člana Upravnog odbora kluba Slobodana Milutinovića, podnetu u martu ove godine, a takođe i donela odluku da se ubuduće sprovodi odluka doneta na sednici Skupštine kluba održane još 1941. godine, kada je tadašnji saziv Skupštine usvojio odluku da se praznik Đurđevdan (6. maj) obeležava kao zvanična krsna slava FK Vojvodina.