Фудбал и хуманост често иду заједно, а једна таква акција окупила је многе бивше легенде које су годинама уназад доносиле бројне радости јавности у Србији.

Милош Красић, Милан Лане Јовановић, Гојко Качар, Милан Степанов, Марко Јовановић, Игор Ђурић, Никола Жигић, Вујадин Савић, Марко Перовић, Радован Кривокапић, Милан Богавац, браћа Ненад и Небојша Маринковић, Милош Богуновић и многи други стигли су у Нови Сад како би учествовали на хуманитарном турниру за Анастасијин први корак у оквиру Павлињо организације.

Четири екипе ветерана Војводине, Партизана, Црвене звезде и Кабела окупиле су се како би одредиле победника „Трофеја Новог Сада“, али и због далеко битније мисије – скупљања средстава за малу Анастасију и њен први корак.

Мајсторије некадашњих асова српског фудбала измнамиле су осмех на лице свим присутнима, а трофеј је на крају отишао у руке играчима Војводине и то у фото-финишу! Наиме, Војводина и Партизан су такмичење завршили са по седам бодова, Кабел је имао три, а Црвена звезда је остала без бодова, али је Марко Перовић голом против Партизана, осам секунди пред крај, донео титулу Вошиној екипи, која је на крају имала бољу гол разлику од Београђана.

Заиста спектакуларан дан, а више о свему открио је организатор овог догађаја Милош Павловић, популарни Павлињо.

– Ја сам организатор овог хуманитарног турнира, али нисам иницијатор идеје. Иницијатори су људи из ФК Кабел и компаније „Хермес“ из Новог Сада, која се бави дистрибуцијом пића. Они су били покровитељи овога и генерални спонори, те без њих не би ни турнир био могућ. Хтели смо да некоме помогнемо, а то је сада била мала Анастасија – рекао је Милош Павловић Павлињо.

Турнир је окупио и многе легенде, а сви су се сложили да треба да буде далеко више оваквих догађаја.

– Изузетно сам почаствован што сам део ове манифестације. Ту сам увек да се одазовем, јер то је најмање што могу да учиним и ту сам увек да подржим. Било ми је задовољство поново обући овај дрес и заиграти са старим другарима – истакао је Качар.

На његове речи се надовезао Милан Јовановић.

– Пре свега, испунили смо једну људску обавезу, а то је најмање што можемо. Спојили смо лепо и корисно и после дужег времена смо опет са бившим колегама на терену, па је све испало заиста врхунски. Веома емотивно је било наћи се на терену са Жигом и осталима. Ја своје успомене чувам веома живо и увек ми је драго када видим моје бивше саиграче. Од организације, публицитета, све је било на врхунском нивоу – изјавио је Јовановић.

Милош Красић је такође био пресрећан, а захвалио се и Марку Перовићу због гола којим је Војводина стигла до пехара.

– Када је овакав повод, увек је лепо одазвати се и сви смо срећни што смо могли да се одазовемо да помогнемо малој Анастасији. Сигурно бисмо сви волели да се чешће организују овакви турнири и да можемо да помогнемо некоме, макар и на овакав начин. Свака част организаторима и посебно Павлињу на томе што увек нађе време да организује овакве догађаје. Срећни смо што смо видели колеге из клубова и репрезентације и чекамо следеће дружење. Било је феноменално, поново сам обукао дрес Војводине, а захвалио бих се Марку Перовићу на томе што је у последњим секундама дао гол Партизану и донео нам трофеј – рекао је Красић.

На крају је скупљено 150.000 динара за малу Анастасију, а уз то је послат и велики број СМС порука. И ви можете помоћи Анастасији да направи први корак и то на следеће начине:

СМС 1315 на број 3030

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001421725-61

Уплатом на девизни рачун: 160-6000001422099-06
IBAN: RS35160600000142209906
SWIFT/BIC: DBDBRSBG