Fudbal i humanost često idu zajedno, a jedna takva akcija okupila je mnoge bivše legende koje su godinama unazad donosile brojne radosti javnosti u Srbiji.

Miloš Krasić, Milan Lane Jovanović, Gojko Kačar, Milan Stepanov, Marko Jovanović, Igor Đurić, Nikola Žigić, Vujadin Savić, Marko Perović, Radovan Krivokapić, Milan Bogavac, braća Nenad i Nebojša Marinković, Miloš Bogunović i mnogi drugi stigli su u Novi Sad kako bi učestvovali na humanitarnom turniru za Anastasijin prvi korak u okviru Pavlinjo organizacije.

Četiri ekipe veterana Vojvodine, Partizana, Crvene zvezde i Kabela okupile su se kako bi odredile pobednika „Trofeja Novog Sada“, ali i zbog daleko bitnije misije – skupljanja sredstava za malu Anastasiju i njen prvi korak.

Majstorije nekadašnjih asova srpskog fudbala izmnamile su osmeh na lice svim prisutnima, a trofej je na kraju otišao u ruke igračima Vojvodine i to u foto-finišu! Naime, Vojvodina i Partizan su takmičenje završili sa po sedam bodova, Kabel je imao tri, a Crvena zvezda je ostala bez bodova, ali je Marko Perović golom protiv Partizana, osam sekundi pred kraj, doneo titulu Vošinoj ekipi, koja je na kraju imala bolju gol razliku od Beograđana.

Zaista spektakularan dan, a više o svemu otkrio je organizator ovog događaja Miloš Pavlović, popularni Pavlinjo.

– Ja sam organizator ovog humanitarnog turnira, ali nisam inicijator ideje. Inicijatori su ljudi iz FK Kabel i kompanije „Hermes“ iz Novog Sada, koja se bavi distribucijom pića. Oni su bili pokrovitelji ovoga i generalni sponori, te bez njih ne bi ni turnir bio moguć. Hteli smo da nekome pomognemo, a to je sada bila mala Anastasija – rekao je Miloš Pavlović Pavlinjo.

Turnir je okupio i mnoge legende, a svi su se složili da treba da bude daleko više ovakvih događaja.

– Izuzetno sam počastvovan što sam deo ove manifestacije. Tu sam uvek da se odazovem, jer to je najmanje što mogu da učinim i tu sam uvek da podržim. Bilo mi je zadovoljstvo ponovo obući ovaj dres i zaigrati sa starim drugarima – istakao je Kačar.

Na njegove reči se nadovezao Milan Jovanović.

– Pre svega, ispunili smo jednu ljudsku obavezu, a to je najmanje što možemo. Spojili smo lepo i korisno i posle dužeg vremena smo opet sa bivšim kolegama na terenu, pa je sve ispalo zaista vrhunski. Veoma emotivno je bilo naći se na terenu sa Žigom i ostalima. Ja svoje uspomene čuvam veoma živo i uvek mi je drago kada vidim moje bivše saigrače. Od organizacije, publiciteta, sve je bilo na vrhunskom nivou – izjavio je Jovanović.

Miloš Krasić je takođe bio presrećan, a zahvalio se i Marku Peroviću zbog gola kojim je Vojvodina stigla do pehara.

– Kada je ovakav povod, uvek je lepo odazvati se i svi smo srećni što smo mogli da se odazovemo da pomognemo maloj Anastasiji. Sigurno bismo svi voleli da se češće organizuju ovakvi turniri i da možemo da pomognemo nekome, makar i na ovakav način. Svaka čast organizatorima i posebno Pavlinju na tome što uvek nađe vreme da organizuje ovakve događaje. Srećni smo što smo videli kolege iz klubova i reprezentacije i čekamo sledeće druženje. Bilo je fenomenalno, ponovo sam obukao dres Vojvodine, a zahvalio bih se Marku Peroviću na tome što je u poslednjim sekundama dao gol Partizanu i doneo nam trofej – rekao je Krasić.

Na kraju je skupljeno 150.000 dinara za malu Anastasiju, a uz to je poslat i veliki broj SMS poruka. I vi možete pomoći Anastasiji da napravi prvi korak i to na sledeće načine:

SMS 1315 na broj 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001421725-61

Uplatom na devizni račun: 160-6000001422099-06
IBAN: RS35160600000142209906
SWIFT/BIC: DBDBRSBG