Četiri kola za početak i tri priznanja za igrača utakmice za Veljka Simića. Najboljeg na terenu kada je Vojvodina lomila Napredak, Mladost GAT, ovog vikenda i Radnički Kragujevac. I logična posledica – nagrada za igrača meseca jula u Mocart Bet Superligi za 27-godišnjeg ofanzivnog veznog.

Simić je u ova četiri kola postigao tri gola – efikasniji je samo Milan Pavkov sa pozicije centarfora – a njegov učinak poseban značaj dobija kada znamo da je ceo tim Voše trenutno na koti sedam. Simićev doprinos je vidljiv i laiku.

I te kako je vidljiv svima onima koji gledaju utakmice Vojvodine. Neumoran radnik, iznad svega – konkretan na terenu. O tome svedoče i ocene izveštača. Jer Veljko Simić je jedini igrač Mocart Bet Superlige koji je u uvodna četiri kola imao prosečnu ocenu iznad sedmice.

Precizno – 7,12.

Na desetom mestu je još jedan igrač Vojvodine, Mamadu Traore sa prosečnom ocenom 6,62.

Među prvih 20, od igrača Vojvodine se nalaze još Iv Baraj (6,50) i Nemanja Nikolić (6,50).

Ali ispred svih – Veljko Simić.

– Ovo priznanje mi svakako mnogo znači i predstavlja veliku satisfakciju za dalji rad i dokazivanje. To je lepa individualna nagrada, ali naravno, do nje ne bih došao i ništa mi ne bi značila da je nisu ispratile dobre igre i rezultati naše ekipe. Mi smo pre svega jaki kao kolektiv, koji uvek izbaci nekog pojedinca. Jako sam zadovoljan onim što smo postigli u prva četiri kola, mada mislim da je trebalo da osvojimo svih 12 bodova. No, ni ovako nije loše, pod uslovom da tako i nastavimo, jer u kontinuitetu i ponavljanju uspeha je ključ – rekao je Veljko Simić.

Važna napomena: Mocart je za igrača meseca spremio donaciju od 100.000 dinara koju će dobitnik priznanja usmeriti ka ustanovi za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija.