Фудбалски клуб Војводина данас је званично је представио Вељка Симића.

Дојучерашњи играч Црвене звезде потписао је уговор са Старом дамом до јуна 2023. године  биће велико појачање за тим Ненада Лалатовића у наставку сезоне.

На конференцији за медије присуствовали су председник Војводине Драгољуб Самарџић, спортски директор Милан Косановић и нови члан Старе даме, Вељко Симић.

Овај 25-годишњак рођен је у Лазаревцу 17. фебруара 1995. године, поникао је у омладинској школи Црвене звезде, али је до шансе у првом тиму дошао заобилазним путем.

Српски фудбал је привремено напустио још 2013. године када је прешао у швајцарски Базел. Касније је ишао на позајмице у словеначки Домжале и швајцарски Винтертур, из ког се вратио у Србију, у Земун у зиму 2018. године. Члан Црвене звезде био је од лета 2018. до ове зиме, када је задужио дрес новосадске Старе даме.

Председник Самарџић пожелео је  добродошлицу новом члану екипе.

– Данас смо на теми коју највише волите, то је прелазни рок. Ми у клубу смо задовољни како ја овај процес код нас кренуо. Данас је пред нама наш нови играч Вељко Симић. Не бих о њему ја много причао, он је о себи лепе приче испричао играјући фудбал. Желео бих само да му пожелим добродошлицу да га поздравим у име свих нас, да се у нашем граду и клубу осећа као код куће и да што пре почнемо заједно да се радујемо – рекао је председник Самарџић.

Спортски директор Милан Косановић истакао је  значај Симићевог трансфера.

– Вељко Симић је добро познат домаћој јавности, играч доказаних квалитета. Трудили смо се да прво појачање у овом прелазном року баш буде он, да покажемо у ком правцу размишља будућа Војводина. Вељко је играч сјајних моторичких споспбоности, изражних квалитета, сигурно да ће помоћи нашем тиму. У разговору са тренером Ненадом Лалатовићем, који га је желео у свом тиму, заједно смо дошли до закључка да нам је неопходан и урадили смо све што је до нас. Испоставило се да је Симић прва звезда овог прелазног Војводине. Пред њиме је доказивање, а ја му желим да кроз игре у Војводини поново заслужи позив репрезентације, пошто је био ослоноац у свим млађим категоријама. Мислим да ће у будућности играма у Војводини показати да му је поново место у репрезентацији и да ће самим тим бити наше велико појачање. Што се тиче његових даљих активности, он ће обавити први тренинг са екипом, сутра путује са нама на припреме у Турску – истакао је спортски директор Милан Косановић.

Вељко Симић такође није крио одушевљење након потписа за Војводину.

– Добар дан свима, желео бих најпре да се захвалим на топлој добродошлици. Велика ми је част што сам постао нови члан Војводине. Узбуђен сам због новог изазова у каријери. Од данас сам максимално посвећен да помогнем Војводини у остварењу свих заједничких циљева – рекао је Симић.

Неизбежно је било и питање о директном доласку из Црвене звезде у Војводину, а спортски директор Косановић је открио колико је била пресудна његова жеља да заигра за Стару даму.

– Вељко је играч који се одрекао одређених примања која је имао у Звезди да би дошао у Војводину, да би кроз своје игре направио добар искорак. Самим тим је показао колико цени Војводину, јер многи се не би одрекли свега што је он да би дошао у Војводину.

Симић је додао да је ово велики корак у његовој каријери.

– Не слажем се да је долазак у Војводину корак уназад у мојој каријери. Војводина је један од наших највећих клубова, са богатом историјом. Сматрам да је ово одлична прилика за мене и добра одскочна даска за даље – истакао је Симић.

Милан Косановић се такође осврнуо на даље активности Војводине у наставку прелазног рока.

– На претходној конференцији већ смо најавили могућност одлазака млађих играча, а конкретно можемо да потврдимо да ће од данас  Огњен Ђуричин постати нови члан Радничког из Ниша. Постигли смо договор који задовољава све стране, а захваљујемо се Ђуричину за све што је урадио у дресу Војводине. У некој даљој пројекцији Војводине, овим смо ослободили простор за напредак неким млађим играчима који ће бити будућност нашег клуба. Такође, Ђорђе Пантелић иде на позајмицу у Инђију, где ће и даље као позајмљени играч остати Нешковић. Практично, 29 играча путује у Турску, 25 играча и четири голмана. Чекамо још резултате тестова на вирус Ковид-19, када ћемо комплетирати читав списак путника – истиче Косановић.

Присутне новинаре занимало је и који играчи Војводине ће бити  део селекције Суперлиге Србије, који ће представљати нашу земљу на турнеји у САД.

– Војводину ће представљати Аранђел Стојковић, Миљан Вукадиновић и Немања Човић. То је показатељ доброг рада клуба, они ће представљати Војводину и нама је част да што више играча буде део репрезентације Србије. Они ће поћи са нама у Турску, а после утакмице против Зорије, вратиће се у Србију и 21. јануара путују за САД. То ће направити мале проблеме за наш тим, али је репрезентација изнад свега и сви ми радимо у интересу тога да национални тим буде што квалитетнији и увек ћемо бити отворени за сарадњу – нагласио је Косановић.

Приоритет до краја  прелазног рока је и појачање на позицији нападача, али Косановић истиче да је тим и сада кадровски попуњен и снажан.

– Тражимо иностраног нападача, имамо 2-3 играча на листи, али као што знате сада је око долазака проблем и ситуација око Ковида-19, пошто је процес другачији.  До 5. фебруара имамо времена да се појачамо, ако се појави неки квалитетан играч, сигурно ћемо реаговати на тржишту. Овај прелазни рок ће можда по броју играча скроман, али сигурно квалитетан – закључио је Милан Косановић.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept