Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično je predstavio Veljka Simića.

Dojučerašnji igrač Crvene zvezde potpisao je ugovor sa Starom damom do juna 2023. godine  biće veliko pojačanje za tim Nenada Lalatovića u nastavku sezone.

Na konferenciji za medije prisustvovali su predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić, sportski direktor Milan Kosanović i novi član Stare dame, Veljko Simić.

Ovaj 25-godišnjak rođen je u Lazarevcu 17. februara 1995. godine, ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, ali je do šanse u prvom timu došao zaobilaznim putem.

Srpski fudbal je privremeno napustio još 2013. godine kada je prešao u švajcarski Bazel. Kasnije je išao na pozajmice u slovenački Domžale i švajcarski Vintertur, iz kog se vratio u Srbiju, u Zemun u zimu 2018. godine. Član Crvene zvezde bio je od leta 2018. do ove zime, kada je zadužio dres novosadske Stare dame.

Predsednik Samardžić poželeo je  dobrodošlicu novom članu ekipe.

– Danas smo na temi koju najviše volite, to je prelazni rok. Mi u klubu smo zadovoljni kako ja ovaj proces kod nas krenuo. Danas je pred nama naš novi igrač Veljko Simić. Ne bih o njemu ja mnogo pričao, on je o sebi lepe priče ispričao igrajući fudbal. Želeo bih samo da mu poželim dobrodošlicu da ga pozdravim u ime svih nas, da se u našem gradu i klubu oseća kao kod kuće i da što pre počnemo zajedno da se radujemo – rekao je predsednik Samardžić.

Sportski direktor Milan Kosanović istakao je  značaj Simićevog transfera.

– Veljko Simić je dobro poznat domaćoj javnosti, igrač dokazanih kvaliteta. Trudili smo se da prvo pojačanje u ovom prelaznom roku baš bude on, da pokažemo u kom pravcu razmišlja buduća Vojvodina. Veljko je igrač sjajnih motoričkih spospbonosti, izražnih kvaliteta, sigurno da će pomoći našem timu. U razgovoru sa trenerom Nenadom Lalatovićem, koji ga je želeo u svom timu, zajedno smo došli do zaključka da nam je neophodan i uradili smo sve što je do nas. Ispostavilo se da je Simić prva zvezda ovog prelaznog Vojvodine. Pred njime je dokazivanje, a ja mu želim da kroz igre u Vojvodini ponovo zasluži poziv reprezentacije, pošto je bio oslonoac u svim mlađim kategorijama. Mislim da će u budućnosti igrama u Vojvodini pokazati da mu je ponovo mesto u reprezentaciji i da će samim tim biti naše veliko pojačanje. Što se tiče njegovih daljih aktivnosti, on će obaviti prvi trening sa ekipom, sutra putuje sa nama na pripreme u Tursku – istakao je sportski direktor Milan Kosanović.

Veljko Simić takođe nije krio oduševljenje nakon potpisa za Vojvodinu.

– Dobar dan svima, želeo bih najpre da se zahvalim na toploj dobrodošlici. Velika mi je čast što sam postao novi član Vojvodine. Uzbuđen sam zbog novog izazova u karijeri. Od danas sam maksimalno posvećen da pomognem Vojvodini u ostvarenju svih zajedničkih ciljeva – rekao je Simić.

Neizbežno je bilo i pitanje o direktnom dolasku iz Crvene zvezde u Vojvodinu, a sportski direktor Kosanović je otkrio koliko je bila presudna njegova želja da zaigra za Staru damu.

– Veljko je igrač koji se odrekao određenih primanja koja je imao u Zvezdi da bi došao u Vojvodinu, da bi kroz svoje igre napravio dobar iskorak. Samim tim je pokazao koliko ceni Vojvodinu, jer mnogi se ne bi odrekli svega što je on da bi došao u Vojvodinu.

Simić je dodao da je ovo veliki korak u njegovoj karijeri.

– Ne slažem se da je dolazak u Vojvodinu korak unazad u mojoj karijeri. Vojvodina je jedan od naših najvećih klubova, sa bogatom istorijom. Smatram da je ovo odlična prilika za mene i dobra odskočna daska za dalje – istakao je Simić.

Milan Kosanović se takođe osvrnuo na dalje aktivnosti Vojvodine u nastavku prelaznog roka.

– Na prethodnoj konferenciji već smo najavili mogućnost odlazaka mlađih igrača, a konkretno možemo da potvrdimo da će od danas  Ognjen Đuričin postati novi član Radničkog iz Niša. Postigli smo dogovor koji zadovoljava sve strane, a zahvaljujemo se Đuričinu za sve što je uradio u dresu Vojvodine. U nekoj daljoj projekciji Vojvodine, ovim smo oslobodili prostor za napredak nekim mlađim igračima koji će biti budućnost našeg kluba. Takođe, Đorđe Pantelić ide na pozajmicu u Inđiju, gde će i dalje kao pozajmljeni igrač ostati Nešković. Praktično, 29 igrača putuje u Tursku, 25 igrača i četiri golmana. Čekamo još rezultate testova na virus Kovid-19, kada ćemo kompletirati čitav spisak putnika – ističe Kosanović.

Prisutne novinare zanimalo je i koji igrači Vojvodine će biti  deo selekcije Superlige Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na turneji u SAD.

– Vojvodinu će predstavljati Aranđel Stojković, Miljan Vukadinović i Nemanja Čović. To je pokazatelj dobrog rada kluba, oni će predstavljati Vojvodinu i nama je čast da što više igrača bude deo reprezentacije Srbije. Oni će poći sa nama u Tursku, a posle utakmice protiv Zorije, vratiće se u Srbiju i 21. januara putuju za SAD. To će napraviti male probleme za naš tim, ali je reprezentacija iznad svega i svi mi radimo u interesu toga da nacionalni tim bude što kvalitetniji i uvek ćemo biti otvoreni za saradnju – naglasio je Kosanović.

Prioritet do kraja  prelaznog roka je i pojačanje na poziciji napadača, ali Kosanović ističe da je tim i sada kadrovski popunjen i snažan.

– Tražimo inostranog napadača, imamo 2-3 igrača na listi, ali kao što znate sada je oko dolazaka problem i situacija oko Kovida-19, pošto je proces drugačiji.  Do 5. februara imamo vremena da se pojačamo, ako se pojavi neki kvalitetan igrač, sigurno ćemo reagovati na tržištu. Ovaj prelazni rok će možda po broju igrača skroman, ali sigurno kvalitetan – zaključio je Milan Kosanović.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept