Фудбалери Војводине данас ће одиграти трећу пријатељску утакмицу на припремама у Словенији. Од 18 часова, на стадиону у Словенским Коњицама, ривал црвено-белих биће екипа Копера из истоименог града, која је актуелни вицешампион своје земље.

Копер је основан још далеке 1920. године под именом Цирколо спортиво каподистрија, а основали су га локални студенти, радници и рибари. Током своје историје, Копер је више пута мењао име и понекад се чак и фузионисао са другим клубовима из овог места, а садашњи назив је добио 2002. године. Након тога је опет мењао име у Анет Копер и Лука Копер, да би назив Копер поново преузео тек 2017. године.

Овај клуб је до сада освојио осам трофеја у својој историји, с обзиром на то да његове витрине красе једна титула шампиона, пет Купова и два Суперкупа Словеније. Копер је један од пет словеначких клубова који су успели да освоје сва три домаћа такмичења.

Оно што је занимљиво у вези са овим клубом јесте период између 2004. и 2006. године, с обзиром на то да је тада проживљавао практично исту судбину као и Војводина. Наиме, у том периоду, клуб је био практично пред гашењем, али су га од тога спасили навијачи који су преузели већину у Скупштини клуба и поставили нову управу, под којом је клуб кренуо узлазном путањом. У сезони 2005/06, руковођење Копером је преузео Милан Мандарић, који је исплатио све дугове које је клуб имао у том тренутку.

Прошле сезоне, Копер је заузео друго место у првенству Словеније, иако се све до последњег кола борио са Марибором за шампионску титулу. Друго место је омогућило Коперу наступ у другом колу квалификација за Лигу конференције предстојеће сезоне, у којем ће се састати са екипом Вадуца из Лихтенштајна.

Екипа Копера игра на стадиону „Бонифика“ капацитета 4.047 места и код куће наступа у жуто-плавој, а у гостима у црно-белој опреми. Тренер екипе је 42-годишњи Словенац Зоран Зељковић, који на располагању има састав чија се вредност процењује на око 5,88 милиона евра. Осим домаћих фудбалера, његов тим тренутно чине још и шесторица играча из Хрватске, двојица са Јамајке и по један из Португалије, Нигерије и Гамбије.

Што се тиче екипе Војводине, у односу на утакмицу против Марице, црвено-бели су сада јачи за Младена Деветка и Мамадуа Траореа, а у рад са екипом се у међувремену укључио и Ив Барај, као и Милан Лазаревић, па остаје да се види да ли ће и неко од њих добити прилику да заигра на овом мечу. На претходне две утакмице, тренер Раставац је давао шансу двема различитим поставама да одиграју по 45 минута, али се очекује да данас ипак неће равноправно поделити минутажу.

Утакмицу ће директно преносити Арена премиум 1 и Новосадска ТВ, а меч ће моћи да се гледа и на „Youtube“ каналу ФК Војводина преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept