Млади фудбалер Војводине Владан Новевски, који је до сада наступао за млађе репрезентативне селекције Северне Македоније, убудуће ће бити део младе репрезентације Србије.

Нови директор млађих категорија ФСС Никола Лазетић апострофирао је недавно да ће један од приоритета у његовом раду бити и регрутација играча који поседују велики потенцијал, а који до сада због „пасоша“ или чињенице да их ФСС „није приметио“, нису наступали за неку од млађих селекција Србије.

Мисли се на играче из дијаспоре који су рођени у иностранству и већ су играли за националне селекције тих земаља, односно талентоване момке који долазе са простора бивше Југославије. Ново име на том списку које ће ускоро дебитовати за младу репрезентацију Србије (U-21) јесте Владан Новевски (генерација 2002), сада већ, може се рећи, бивши репрезентативац млађих категорија Северне Македоније.

– После разговора са директором Николом Лазетићем дефинитивно сам, заједно са родитељима, донео одлуку да после четири године наступа за све категорије Северне Македоније, заиграм за Србију. И биће ми част – рекао је Владан Новевски, крилни нападач Војводине који је недавно потписао професионални уговор са својим клубом.

Талентовани играч истиче разлоге због којих је донео ову важну одлуку.

– Једноставно процена је да ћу имати боље услове за развој, поверење на које сам наишао у Фудбалском савезу Србије гарантује ми добар рад и надам се потпуну афирмацију. У Војводини сам од пионира, познајем велики број играча у селекцији и на мени је да се напорним радом наметнем. Овим путем бих се захвалио и Фудбалском савезу Северне Македоније на свему што сам доживео у млађим селекцијама – закључио је Владан Новевски.