Fudbaleri Vojvodine danas su i zvanično počeli pripreme za sezonu 2021/22.

U FC „Vujadin Boškov“ na prozivci se pojavilo 40 igrača, a njima su se obratili predsednik Dragoljub Samardžić, član UO Ljubomir Apro, sportski direktor Ljubiša Dunđerski i šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević.

Predsednik kluba najpre je poželeo igračima dobro zdravlje i uspešnu sezonu, potom je predstavio novog šefa stručnog štaba Slavoljuba Đorđevića i novog sportskog direktora Ljubišu Dunđerskog.

– Naša nova politika je mladost i očuvanje standarda, rezultata i ugleda kluba. Srećni smo što imam mladost ispred nas, a na vama je da to naše veliko poverenje opravdate i da se zajedno radujemo novim uspesima. Novog šefa struke i novog sportskog direktora jednoglasno je izabrao Upravni odbor, imaju našu maksimalnu podršku, a molimo i vas da zajedno sa njima radite i da rezultate i formu uskladite sa željama i ambicija kluba – rekao je predsednik Dragoljub Samardžić.

Član UO Ljubomir Apro složio se sa rečima predsednika o novoj politici kluba.

– Prošle sezone smo imali više tih iskusnih, sada ćemo spojiti mladost i iskustvo i da na taj način nađemo neku novu meru. Svi ćete dobiti šansu, šef struke će to odrediti, ali idealan spoj jesu mladost i iksustvo – naglasio je Ljubomir Apro.

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski otvoreno je poručio igračima da će od danas biti na raspolaganju ekipi u svakom trenutku.

– Meni je čast što sam se vratio u svoj matični klub. Sve što vam bude potrebno, od danas, ja sam tu. Za bilo kakve razgovore i probleme, stojim na raspolaganju, javite se da zajedno budemo ono što treba da budemo. Vi ste pre svega obični ljudi i još bolji fudbaleri i od mene od danas imate maksimalnu podršku. Slab sam govornik, ali sam odličan radnik. Na terenu ćete imati vrhunske uslove za rad i maksimalno poštovanje prema svima vama, prvo kao ljudima, pa onda kao igračima – istakao je Ljubiša Dunđerski.

Trener Slavoljub Đorđević poželeo je svojim novim igračima uspešnu sezonu i podvukao da je kod njega ključ uspeha – disciplina.

– Pravilo je jako prosto – malo ćemo da pričamo, više ćemo da radimo. Ja imam svoja pravila, meni je disciplina sve. Ćutimo, radimo, borimo se, to ja tražim od vas, to od mene traži klub. Niko nije iznad kluba, nijedan igrač, ni trener ni stručni štab. Bitan je samo teren i da ostvarimo ciljeve koje ćemo danas odrediti. Za sve što mogu da budem tu, moj telefon će za vas biti dostupan 24 časa – zaključio je Slavoljub Đorđević, nakon čega je sa igračima odradio prvi trening.

Spisak igrača na početku priprema za sezonu 2021/22:

1. Nikola Simić
2. Nemanja Toroman
3. Goran Vukliš
4. Marko Bjeković
5. Mladen Devetak
6. Stefan Đorđević
7. Vladimir Kovačević
8. Igor Jeličić
9. Lazar Stojsavljević
10. Marko Luković
11. Nikola Mirić
12. Luka Kljajić
13. Aleksandar Busnić
14. Novica Maksimović
15. Veljko Simić
16. Mirko Topić
17. Bogdan Mladenović
18. Dejan Zukić
19. Miljan Vukadinović
20. Vladimir Miletić
21. Vladan Novevski
22. Uroš Kabić
23. Mihajlo Nešković
24. Nemanja Čović
25. Aleksandar Mesarović
26. Vukašin Bogdanović
27. Momčilo Mrkaić
28. Nikola Pavlica
29. Ranko Puškić
30. Stefan Dražić
31. Marko Mandić
32. Đorđe Pantelić
33. Veljko Jelenković
34. Veljko Bogdanović
35. Nemanja Ivanović
36. Matvej Martinkevič
37. Petar Pavlićević
38. Dragan Kokanović
39. Milan Vidakov
40. Nebo Junior