Фудбалери Војводине данас су и званично започели припреме за сезону 2023/14.

Након што су током викенда одрађени лекарски прегледи, шеф стручног штаба Радослав Батак данас је обавио прозивку, пре првог тренинга.

На списку се налази 41 играч, који ће почети припреме и имати шансу да се наметну и докажу тренеру Батаку. Воша ће први део припрема одрадити на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“, након чега, од 30. јуна до 15. јула следи други део на Мариборском Похорју, баш као и прошлог лета.

– Брзо је прошао одмор, али искористили смо га активно, знамо где смо стали. Ове године хоћемо још више да направимо корак више, да Војводина буде позната по својим играчима из омладинске школе, али колико ће играти, зависи од њих, како ће радити и како ће се уклопити. Максимално смо фокусирани на оно што је пред нама, поставили смо циљеве и знамо који су. Видећемо све како ће изгледати, али желимо корак више, прошле сезоне смо били пети. Хоћемо да оставим утисак у Европи, а у првенству имамо све услове да остваримо још боље резултата. Војводина треба да буде репрезент као што је и била кроз своју историју – рекао је Батак.

Војводину очекују пријатељске утакмице већ у првом делу припрема, током ког ће Батак тестирати 41 играча, а на други део одлази 28 фудбалера.

– Већ смо изменили програм, одиграћемо две утакмице у првих 10 дана и ти млади играчи треба да добију шансу, али и да буду стрпљиви. Неки ће добити шансу, али ако је не добију, то не значи да треба да одустану. Ја сам са 18 година добио прилику и опет нисам имао 90 минута, па сам то дочекао тек са 24 године, био сам стрпљив, и касније ме је пут одвео у иностранство. Они треба да буду посвећени, јер млади играчи данас морају да чекају своју шансу. Наравно да постоје изузеци. Имамо пример Јована Милошевића, који није играо, па се касније вратио у тим и помогао нам, али ни он није биолошки сазрео као играч. Није могао да игра у континуитету три, четири утакмице, али то није и не треба да буде проблем за младе играче. Треба да буду посвећени и фокусирани и да буду спремни да искористе својих пет минута – рекао је Батак.

Он се осврнуо и на предстојећи жреб за друго коло квалификација за Лигу конференција.

– Видећемо каквог противника ћемо добити, али ми хоћемо да се припремимо за све. Имамо шест недеља до тада и надам се да ћемо се представити у правом светлу. То друго коло на папиру ће бити лакше, али по мом мишљењу морамо да се припремамо за све једнако и да нема опуштања, јер то може да нам се обије о главу – истакао је Батак.

Тренер Воше открио је да је и стручни штаб добио појачања.

– Ту је Саво Павићевић, бивши играч Војводине који је са мном радио и у Нишу. У кондиционом сектору ту је млади Лука Миљевић из омладинске школе, као и Бојан Незири који долази из омладинског погона и то су људи који знају шта је Војводина и који су наши императиви и зато су и изабрани да постану део наше екипе – закључио је Батак.

Дозволу да се накнадно прикључе екипи добили су Ив Барај који стиже дан касније, док се због обавеза према репрезентацији, тренинзима у понедељак прикључују Никола Чумић и Мамаду Траоре.

Списак играча на старту припрема:

1. Лазар Царевић
2. Немања Тороман
3. Ранко Пушкић
4. Марко Бјековић
5. Милан Лазаревић
6. Филип Антонијевић
7. Игор Јеличић
8. Немања Љубисављевић
9. Мамаду Траоре
10. Ђорђе Црномарковић
11. Асмир Кајевић
12. Мирко Топић
13. Владимир Милетић
14. Радомир Милосављевић
15. Александар Буснић
16. Дејан Зукић
17. Урош Николић
18. Филип Малбашић
19. Никола Чумић
20. Ив Барај
21. Урош Кабић
22. Немања Николић
23. Иван Вукчевић
24. Михајло Ивановић
25. Милан Видаков
26. Синиша Тањга
27. Лукијан Абаџија
28. Милан Ковачев
29. Драган Кокановић
30. Милош Поповић
31. Вања Апостоловски
32. Урош Пауновић
33. Марко Керкез
34. Лука Дробњак
35. Лазар Јовановић
36. Стефан Букинац
37. Урош Витас
38. Стефан Ђорђевић
39. Огњен Богуновић
40. Бранислав Миланов
41. Вук Богдановић