Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Heroja iz Beograda rezultatom 8:0 (4:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

Pred oko 100 gledalaca u FC „Vujadin Boškov“, strelci za Vošu bili su Đuričin u devetom i 20, Kokir u 13, Vučić u 34. i 58 (p), Martinkevič u 47. i Topić u 56. i 85. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Toroman (od 62. Dražić) – Lazarević (od 62. Vasiljev), Đ. Đurić (od 59. Đurković), Stanisavljević (od 46. Ivan), Vučić – Filipović, Topić – Đuričin (od 46. D. Đurić), Pantić (od 62. Radmilović), Kokir – Nikolić (od 46. Martinkevič).

Heroj: Ivanović (od 46. Stojić) – Savanović (od 46. Mladenović), Vidović (od 46. Popović), Šestić, Sajić – Stamenković, Ristović (od 46. Stegnjajić), Lončarević (od 46. Dragičević), Stojanović (od 46. Stefanović) – Blagojević (od 46. Mijović), Ambros (od 45. Stanić).

Već u devetom minutu, bilo je 1:0 za Vošu. Nikolić je sjajno proigrao Đuričina, koji je utrčao u šesnaesterac i rutinski savladao Ivanovića. Samo četiri minuta kasnije, crveno-beli su postigli i drugi pogodak, a ovoga puta, Nikolić je proigrao Kokira, koji je iz slične pozicije kao i Đuričin povisio prednost svog tima.

U 18. minutu, vrlo lako je moglo biti 3:0 za Vojvodinu, pošto su, nakon kornera koji je izveo Đuričin, sa svega dva-tri metra udaljenosti od gola udarce uputili najpre Nikolić, a potom i Stanisavljević, ali je golman Ivanović u oba navrata odlično odbranio.

Ipak, samo dva minuta kasnije, Voša je postigla i treći pogodak. Na desnoj strani terena, Đuričin je driblingom prošao pored svog čuvara i potom lako savladao Ivanovića.

Nova šansa za „staru damu“ viđena je u 33. minutu, kada je Lazarević dobro proigrao Đuričina, a on izašao sam ispred golmana i šutirao sa oko sedam-osam metara iskosa, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative. Međutim, samo minut kasnije, crveno-beli su postigli novi gol.

Ovoga puta, sa leve strane terena, Vučić je ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem po zemlji poslao loptu u dalji donji ugao Ivanovićevog gola.

U 42. minutu, posle dobrog prodora Pantića i ubačene lopte od strane Đuričina, Nikolić je šutirao sa oko sedam-osam metara, ali je Ivanović odbranio.

Ipak, već u 47. minutu, Martinkevič je iskoristio odličan centaršut Lazarevića i glavom postigao peti gol za svoj tim, a na šesti pogodak se čekalo do 56. minuta, kada je Topić šutirao sa oko 22-23 metra i iznenadio golmana Stojića.

Samo dva minuta kasnije, sudija Marko Gnjatović dosudio je penal za Vojvodinu i to nakon prekršaja Stamenkovića nad Vučićem. Upravo je Vučić izveo najstrožu kaznu i povisio prednost crveno-belih na ubedljivih 7:0.

U 69. minutu, Voša je imala novu priliku i to najpre preko Kokira, a potom i preko Radmilovića, ali je u oba navrata golman Stojić odlično odbranio njihove udarce.

Konačnih 8:0 za Vojvodinu u 85. minutu postavio je Topić, sjajnim udarcem u rašlje protivničkog gola sa preko 20 metara.