Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom „Karađorđu“ ekipu Javora rezultatom 2:0 u 12. kolu Mocart Bet Super lige Srbije.

Vojvodina je do šeste pobede došla autogolom Đukića u 23. i golom Baraja u 81. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Carević – Lazarević, Traore, Jeličić, Đorđević – Topić (od 89. Zukić), Milosavljević (od 77. Busnić) – Malbašić (od 77. Baraj), Simić (od 86. Kabić), Čumić – N. Nikolić.

Javor: Vulić, Obradović, Đukić, Nikolić, Gojković, Dolmagić, Grabež, Dukure, Kembel, Marčić.

Vojvodina je krenula ofanzivno od samog početka, a prvi je pripretio Čumić, posle 15 minuta igre, ali je njegov udarac zaustavio golman Vulić. Nakon toga, Malbašić i Đorđević su probali sa distance, ali bez opasnosti po gol Vulića.

Voša je nastavila da igra na polovini rivala, ali se Javor odlično branio sve do 23. minuta kada je Đukić nespretnom reakcijom postigao autogol. Milosavljević je izveo korner sa leve strane, a lopta je pogodila Đukića na drugoj stativi i upala u mrežu Javora za 1:0.

Gostujući tim je prvi put šutirao ka golu Carevića na isteku časa igre, Dukure je pokupio jednu odbijenu i sa 20 metara  poslao loptu preko gola.

Javor je još bliži golu bio u 43. minutu kada je Carević boksovao loptu do Grabeža koji je ispred sebe imao prazan gol, ali je sa desetak metara šutirao preko prečke.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena, Voša je imala novu šansu posle kornera, ovaj put je Jeličić glavom gađao pored leve stative, ali promene nije bilo, pa je „stara  dama“ na pauzu otišla sa prednošću od jednog gola.

Voša je nastavila da drži kontrolu u igri i na startu drugog poluvremena, ali je Javor bio taj koji je imao prvu veliku šansu. Kembel je pobegao iza leđa odbrani Vojvodine, izbegao je ofsajd i izašao sam na Carevića, ali je golman Voše odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Voša je uzvratila u 62. minutu, Lazarević je izveo prekid sa desne strane, Nikolić je odlično primio loptu i izgradio sebi poziciju za udarac, Vulić je sjajno intervenisao i sprečio siguran gol.

Na isteku 70. minuta ponovo je Vulić sačuvao Javor, Veljko Simić je sa 15 metara gađao pod prečku, golman gostujuće ekipe je opet bio na mestu.

U 77. minutu Milan Rastavac je napravio dvostruku promenu i time je potvrdio pobedu, pošto je uveo Baraja koji je četiri minuta kasnije pogodio za 2:0. Nemanja Nikolić je nesebično proigrao Baraja, koji je povukao loptu udesno i sa ivice peterca pogodio suprotan ugao za 2:0.

U 87. minutu Javor je imao najbolju šansu za gol, Grabeš je prošao po levom boku, stigao do peterca i snažno šutirao u prvi ugao, ali je prečka sačuvala Vojvodinu.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Voša je upisala šesti trijumf od početka sezone i sada sleduje dvonedeljna pauza, a potom derbi sa Partizanom u Beogradu.