Иако су јуче одиграли пријатељски меч против Сабаха, фудбалери Војводине већ данас ће одиграти нову пријатељску утакмицу на приремама у Белеку. У 15 часова по српском времену, Вошин ривал у фудбалском центру „Titanic Deluxe Golf“ биће екипа Химкија, тренутно претпоследњи тим у Премијер лиги Русије.

Химки долази из истоименог руског града и настао је 1997. године спајањем два клуба из овог места, Родине и Новатора. У досадашњој историји, највеће успехе је остварио пласманом у финале Купа Русије, што му је успело два пута, 2005. и 2020. године. За ову екипу је некада наступао бивши капитен Војводине Драган Мрђа, а тренер је својевремено био некадашњи селектор Србије Славољуб Муслин. Химки наступа на стадиону „Химки арена“ капацитета 18.636 места и код куће игра у црвено-црној, а у гостима у жуто-црној опреми.

Тренер Химкија је 42-годишњи Рус Спартак Гогниев, који на располагању има тим чија се вредност процењује на око 13 милиона евра, а у којем, осим домаћих играча, наступају и по један играч из Белорусије и Обале Слоноваче, као и српски фудбалер Немања Главчић, који је раније играо за Партизан и Спартак.

Што се тиче екипе Војводине, шеф стручног штаба Милан Раставац је најавио да ће на данашњем мечу обрнути минутажу играчима у односу на утакмицу против Сабаха, тако да ће они који су јуче играли 60 минута данас добити шансу у последњих пола часа игре, док ће фудбалери који су јуче одиграли пола сата данас бити стартери и одиграти 60 минута. То значи да ће Воша вероватно заиграти у саставу: Царевић – Бјековић, Јеличић, Траоре, Антонијевић – Милосављевић, Милетић – Барај, Милошевић, Вукчевић – Малбашић.

Утакмица ће директно бити преношена на Новосадској телевизији и „Youtube“ каналу ФК Војводина преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept