Iako su juče odigrali prijateljski meč protiv Sabaha, fudbaleri Vojvodine već danas će odigrati novu prijateljsku utakmicu na priremama u Beleku. U 15 časova po srpskom vremenu, Vošin rival u fudbalskom centru „Titanic Deluxe Golf“ biće ekipa Himkija, trenutno pretposlednji tim u Premijer ligi Rusije.

Himki dolazi iz istoimenog ruskog grada i nastao je 1997. godine spajanjem dva kluba iz ovog mesta, Rodine i Novatora. U dosadašnjoj istoriji, najveće uspehe je ostvario plasmanom u finale Kupa Rusije, što mu je uspelo dva puta, 2005. i 2020. godine. Za ovu ekipu je nekada nastupao bivši kapiten Vojvodine Dragan Mrđa, a trener je svojevremeno bio nekadašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin. Himki nastupa na stadionu „Himki arena“ kapaciteta 18.636 mesta i kod kuće igra u crveno-crnoj, a u gostima u žuto-crnoj opremi.

Trener Himkija je 42-godišnji Rus Spartak Gogniev, koji na raspolaganju ima tim čija se vrednost procenjuje na oko 13 miliona evra, a u kojem, osim domaćih igrača, nastupaju i po jedan igrač iz Belorusije i Obale Slonovače, kao i srpski fudbaler Nemanja Glavčić, koji je ranije igrao za Partizan i Spartak.

Što se tiče ekipe Vojvodine, šef stručnog štaba Milan Rastavac je najavio da će na današnjem meču obrnuti minutažu igračima u odnosu na utakmicu protiv Sabaha, tako da će oni koji su juče igrali 60 minuta danas dobiti šansu u poslednjih pola časa igre, dok će fudbaleri koji su juče odigrali pola sata danas biti starteri i odigrati 60 minuta. To znači da će Voša verovatno zaigrati u sastavu: Carević – Bjeković, Jeličić, Traore, Antonijević – Milosavljević, Miletić – Baraj, Milošević, Vukčević – Malbašić.

Utakmica će direktno biti prenošena na Novosadskoj televiziji i „Youtube“ kanalu FK Vojvodina preko linka: