Фудбалери Војводине данас ће одиграти трећу пријатељску утакмицу на припремама у Турској. Од 15 часова, ривал црвено-белих у спортском центру „Папилон“ биће Металист 1925 из Харкова, тренутно 10-пласирана екипа у Премијер лиги Украјине.

Металист 1925 је основан тек 2016. године и то након што је стари ФК Металист из Харкова запао у финансијске проблеме, због чега му 2016. године није била издата лиценца за наступе у савезном рангу такмичења. Из тог разлога, исте године је основан нови клуб, који тек ове сезоне по први пут учествује у Премијер лиги Украјине, док се стари Металист донекле консолидовао и тренутно се такмичи у другој украјинској лиги.

Шеф стручног штаба екипе Металиста 1925 је 48-годишњи Украјинац Валери Кривенцов, који на располагању има тим чија се вредност процењује на око 8,58 милиона евра. У свом саставу, Металист 1925 има петорицу странаца, од којих тројица долазе из Бразила и по један из Грузије и Босне и Херцеговине. Што се тиче домаћих играча, интересантно је да је велика већина њих пореклом управо из Харкова.

Металист 1925 игра на стадиону „ОСК Металист“ капацитета 40.003 седећа места и код куће наступа у комплетно жутој, док у гостима игра у комплетно плавој опреми.

Што се тиче Војводине, шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић је најавио да ће и овога пута указати шансу двема поставама, с тим да ће једна одиграти 60, а друга 30 минута.

Телевизијски пренос меча је обезбеђен на Новосадској телевизији, а сви љубитељи фудбала ће утакмицу моћи да прате и на „Youtube“ каналу ФК Војводина преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept