Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati treću prijateljsku utakmicu na pripremama u Turskoj. Od 15 časova, rival crveno-belih u sportskom centru „Papilon“ biće Metalist 1925 iz Harkova, trenutno 10-plasirana ekipa u Premijer ligi Ukrajine.

Metalist 1925 je osnovan tek 2016. godine i to nakon što je stari FK Metalist iz Harkova zapao u finansijske probleme, zbog čega mu 2016. godine nije bila izdata licenca za nastupe u saveznom rangu takmičenja. Iz tog razloga, iste godine je osnovan novi klub, koji tek ove sezone po prvi put učestvuje u Premijer ligi Ukrajine, dok se stari Metalist donekle konsolidovao i trenutno se takmiči u drugoj ukrajinskoj ligi.

Šef stručnog štaba ekipe Metalista 1925 je 48-godišnji Ukrajinac Valeri Krivencov, koji na raspolaganju ima tim čija se vrednost procenjuje na oko 8,58 miliona evra. U svom sastavu, Metalist 1925 ima petoricu stranaca, od kojih trojica dolaze iz Brazila i po jedan iz Gruzije i Bosne i Hercegovine. Što se tiče domaćih igrača, interesantno je da je velika većina njih poreklom upravo iz Harkova.

Metalist 1925 igra na stadionu „OSK Metalist“ kapaciteta 40.003 sedeća mesta i kod kuće nastupa u kompletno žutoj, dok u gostima igra u kompletno plavoj opremi.

Što se tiče Vojvodine, šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević je najavio da će i ovoga puta ukazati šansu dvema postavama, s tim da će jedna odigrati 60, a druga 30 minuta.

Televizijski prenos meča je obezbeđen na Novosadskoj televiziji, a svi ljubitelji fudbala će utakmicu moći da prate i na „Youtube“ kanalu FK Vojvodina preko linka:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept