Фудбалери Војводине данас ће одиграти прву пријатељску утакмицу на припремама у Турској.

Од 13 часова по српском времену, ривал црвено-белих биће екипа Пакша из истоименог града у Мађарској, тренутно шестопласирана екипа у мађарској првој лиги.

Пакш је основан 1952. године и већим делом своје историје се такмичио у нижим лигама, а у првој лиги је по први пут заиграо тек 2006. године. Свој највећи успех је остварио у сезони 2010/11, када је заузео друго место и изборио учешће у квалификацијама за Лигу Европе. Тренер екипе је Мађар Роберт Валтнер, који на располагању има тим састављен од искључиво мађарских фудбалера, чија се укупна вредност процењује на око 7,4 милиона евра. Пакш код куће наступа у комплетно зеленој, а у гостима у комплетно белој опреми и игра на стадиону „Фехервари ути“ капацитета 6.150 места.

Што се тиче екипе Војводине, за очекивати је да ће шеф стручног штаба Милан Раставац пружити прилику двема поставама да одиграју по 45 минута. Меч ће се играти у фудбалском центру „Titanic Deluxe Golf“ и биће уживо преношен на Новосадској телевизији, односно „Youtube“ каналу ФК Војводина на линку:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept