Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prvu prijateljsku utakmicu na pripremama u Turskoj.

Od 13 časova po srpskom vremenu, rival crveno-belih biće ekipa Pakša iz istoimenog grada u Mađarskoj, trenutno šestoplasirana ekipa u mađarskoj prvoj ligi.

Pakš je osnovan 1952. godine i većim delom svoje istorije se takmičio u nižim ligama, a u prvoj ligi je po prvi put zaigrao tek 2006. godine. Svoj najveći uspeh je ostvario u sezoni 2010/11, kada je zauzeo drugo mesto i izborio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Trener ekipe je Mađar Robert Valtner, koji na raspolaganju ima tim sastavljen od isključivo mađarskih fudbalera, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 7,4 miliona evra. Pakš kod kuće nastupa u kompletno zelenoj, a u gostima u kompletno beloj opremi i igra na stadionu „Fehervari uti“ kapaciteta 6.150 mesta.

Što se tiče ekipe Vojvodine, za očekivati je da će šef stručnog štaba Milan Rastavac pružiti priliku dvema postavama da odigraju po 45 minuta. Meč će se igrati u fudbalskom centru „Titanic Deluxe Golf“ i biće uživo prenošen na Novosadskoj televiziji, odnosno „Youtube“ kanalu FK Vojvodina na linku:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept