Тренер Војводине Милан Раставац и спортски директор Марко Јовановић на данашњој конференцији за медије најавили су предстојећи дуел са екипом Младости из Лучана, у седмом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

У прес сали стадиона „Карађорђе“, данас су уговор о сарадњи потписали председници ФК Војводина и ФК Кабел – Драгољуб Збиљић и Ненад Миљуш, тако да је спортски директор Марко Јовановић најпре поздравио тај потез и изразио значај овог договора.

– Овај договор је доказ да Војводина не престаје да јача. Споразум са Кабелом је значајан за све нас, а посебно за играче који излазе из омладинске школе, јер је то најосетљивији период у њиховом сазревању. Имаће прилику да се докажу одмах у сениорском фудбалу, у трећој лиги. Нећемо их се одрећи, а наши тренери ће пратити њихов рад. Наш тренер из омладинске школе Немања Кртолица, у кога имамо огромно поверење, биће тренер Кабела, тако да имамо разлога за оптимизам. Могу да кажем да сам поносан, јер сваког дана напредујемо и растемо – рекао је Марко Јовановић.

Присутне је такође занимао његов одговор о прелазном року, након што је и председник клуба Драгољуб Збиљић најавио још појачања.

– Разговарамо између нас, преговарамо са играчима и желимо играча који одмах може да направи разлику. Морамо да ојачамо тим због клупе, односно ротације, јер је првенство дугачко. Идеја је била да не нагомилавамо, да направимо костур и да кроз прелазне рокове за годину дана направимо што озбиљнији тим. Ми желимо да се појачамо, преговарамо, надам се да ће ускоро бити све завршено. За седам дана, верујем да ћемо имати барем још једно појачање. Не желим да откривам више – рекао је Марко Јовановић.

Тренер Милан Раставац за почетак је поздравио сарадњу са ФК Кабел, а уједно је, уз развој младих играча, истакао и значај улагања у инфраструктуру на ФЦ „Вујадин Бошков“.

– Мени ова сарадња шаље једну поруку да ми дефинитивно јачамо. Чим смо у могућности, имамо воље, енергије и средстава да остваримо овакав један договор и да се не бавимо искључиво само Војводином, то је јасан знак да растемо. Срећан сам због сарадње, јер ће сви актери имати свој интерес и задовољство. Надовезао бих се само на речи председника Драгољуба Збиљића о трошењу зараде од продаје играча, а то је инфраструктура на „Вујадину Бошкову“, која је нама веома битна. Ми смо група људи која прави резултат захваљујући свом квалитетном и стручном раду. Тако да могу да кажем са задовољством да је један део средстава одвојен и за инфраструктуру, што ће нам бити од велике помоћи у наставку нашег рада – рекао је Раставац.

Шеф стручног штаба  „старе даме“ осврнуо се потом на следећег ривала Војводине, екипу Младости из Лучана.

– Причу о утакмици почећу и завршићу позивом и молбом да навијачи дођу у што већем броју да нас подрже. Потпуно је другачије играти утакмице са великом подршком навијача коју осећате сваког минута. Захвалан сам нашим навијачима који су путовали на гостовања, дали су нам подршку и кредибилитет и ниво да се види да као клуб имамо значај и да смо утицајни. Ми ћемо се потрудити, као и на свакој утакмици, да покажемо да смо ми Војводина, она стара, која је способна над сваким да издоминира. Све је то много лакше уз навијаче и праву подршку са трибина, коју смо имали до сада – изјавио је Раставац.

Он сматра да Младост игра специфичан фудбал, али жели да његова екипа буде та која ће наметнути свој стил.

– Екипа Младости игра специфичан фудбал, у распореду, начину игре, која се своди на директну игру ка напред. Офанзивни прекиди су такође њихова врлина. У та два сегмента, Младост тражи начин да угрози ривала. Нама је битно да издоминирамо, наметнемо наш стил и искористимо наше предности у односу на ривала. Нормално је да морамо да водимо рачуна на искусног нападача као што је Бојовић. Наш задатак је да сведемо те њихове врлине на минимум – каже Раставац.

Он се није сложио са тим да је прво полувреме у Лазаревцу било испод дотадашњег нивоа.

– Војводина је играла препознатљиву, своју игру, само није била успешна у спровођењу тих идеја на прави начин. Техничке грешке довеле су до тога, јер су биле веће него на претходним утакмицама. Такве утакмице мене не брину, јер дешаваће се осцилације. Најмање грешке су када се дешавају због техничког аспекта. То је нешто што не може да се избегне. Мени је важно да су играчи спроводили нашу идеју и покушавали да реализују и испоштују наш договор. Ако наставимо у овом смеру, смањиће се број грешака, а наш квалитет и идеја рашће из меча у меч – уверен је Раставац.

За крај се осврнуо на играчки кадар и потенцијална појачања.

– Урош Николић још увек не тренира са екипом, очекујемо да почне од понедељка. Углавном су сви здрави, мањих проблема има Игор Јеличић, али Војводина је Војводина, са 25 играча. Што се тиче појачања, ја нисам најбољи саговорник, због тога што ћу увек да дигнем руку да доведемо појачање, ако оно може да унапреди тим. То је за мене један непрекидан процес. Ипак, морам да изразим задовољство због тога што смо успели да оформимо тим пре него што је све почело. Имамо костур ком смо тежили, а сада је идеја да нас сваки следећи потез додатно ојача – закључио је Милан Раставац.

Улазнице за ову утакмицу ће се продавати по ценама од 400 (запад), 200 (исток) и 100 динара (север). Улазнице за запад ће се продавати на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток ће се продавати на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће се улазнице за север продавати у шопу навијача Војводине на западној трибини „Карађорђа“. Благајне ће бити отворене на дан меча, три сата пре почетка утакмице.

Улаз на источну трибину биће бесплатан за све који на стадион дођу у обележју ФК Војводина (дрес, мајица, шал итд).

Такође, овај меч ће имати и хуманитарни карактер, а с тим у вези, Управни одбор ФК Војводина је данас одлучио да додатно помогне ову акцију тиме што ће сав приход од продатих улазница за ову утакмицу такође усмерити за помоћ породици Главић.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept