Врло занимљив и срдачан сусрет догодио се данас на стадиону „Карађорђе“, где се олимпијска фудбалска репрезентација Бразила ове недеље припрема за наступ на Олимпијским играма.

Још уочи доласка Јужноамериканаца у Нови Сад, на западној трибини „Карађорђа“ је окачена парола на којој на португалском и српском пише „Добро дошли, пријатељи!“, уз грбове ФК Војводина и Фудбалског савеза Бразила, а срдачну добродошлицу и пријатан боравак у Српској Атини Бразилцима је данас лично пожелео и председник „старе даме“ Драгољуб Самарџић.

У разговору са тим менаџером олимпијске репрезентације Бразила и бившим прослављеним репрезентативцем ове земље Клаудиом Бранком, Драгољуб Самарџић је пожелео „кариокама“ много среће на предстојећим Олимпијским играма и изразио наду да ће ФК Војводина и Нови Сад ускоро поново имати прилику да угосте мајсторе светског фудбала, какве је одувек имала земља која је једина чак пет пута била шампион света.

Такође, Драгољуб Самарџић и Клаудио Бранко су разменили дресове Војводине и Бразила, као и друге пригодне поклоне, при чему су Бразилци посебно били одушевљени када су на поклон добили урамљену фотографију из 1972. године, на којој се виде Пеле и Илија Пантелић, најбољи бразилски фудбалер и најбољи српски голман свих времена.

Том приликом, они су се подсетили да је Војводина 1971. године имала зимске припреме у Бразилу, где је, између осталих, играла и са неким од најпознатијих бразилских тимова, попут Васко да Гаме (1:1) и Сао Паула (3:0), а да је годину дана раније у Новом Саду имала прилику да угости и Коринтијанс, у пријатељском мечу на којем је победила резултатом 5:3 и на којем се управо Илија Пантелић опростио од дреса Војводине. Већ наредне године, Воша је у Новом Саду играла пријатељски меч и против Сао Паула, а 1972. године и против Флуминенсеа, у сјајној утакмици завршеној резултатом 4:4.

Када је чуо да је и председник ФК Војводина својевремено био чувар мреже, тренер голмана бразилске репрезентације је пожелео да му шутне неколико пенала, што је председник Драгољуб Самарџић са задовољством и прихватио. Иако, према сопственом признању, већ 30 година није чак ни рекреативно стао на гол, то се није дало приметити, с обзиром на то да је председник ФК Војводина одбранио сва три ударца са 11 метара.

У име олимпијске фудбалске репрезентације Бразила, тим менаџер ове селекције Клаудио Бранко се искрено захвалио ФК Војводина на гостопримству и томе што су им омогућени сви услови за несметано тренирање на „Карађорђу“, изразивши притом и наду да ће што пре поново имати прилику да посети, како је рекао, „прелепи Нови Сад и сјајне људе које је у њему упознао“.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept