Vrlo zanimljiv i srdačan susret dogodio se danas na stadionu „Karađorđe“, gde se olimpijska fudbalska reprezentacija Brazila ove nedelje priprema za nastup na Olimpijskim igrama.

Još uoči dolaska Južnoamerikanaca u Novi Sad, na zapadnoj tribini „Karađorđa“ je okačena parola na kojoj na portugalskom i srpskom piše „Dobro došli, prijatelji!“, uz grbove FK Vojvodina i Fudbalskog saveza Brazila, a srdačnu dobrodošlicu i prijatan boravak u Srpskoj Atini Brazilcima je danas lično poželeo i predsednik „stare dame“ Dragoljub Samardžić.

U razgovoru sa tim menadžerom olimpijske reprezentacije Brazila i bivšim proslavljenim reprezentativcem ove zemlje Klaudiom Brankom, Dragoljub Samardžić je poželeo „kariokama“ mnogo sreće na predstojećim Olimpijskim igrama i izrazio nadu da će FK Vojvodina i Novi Sad uskoro ponovo imati priliku da ugoste majstore svetskog fudbala, kakve je oduvek imala zemlja koja je jedina čak pet puta bila šampion sveta.

Takođe, Dragoljub Samardžić i Klaudio Branko su razmenili dresove Vojvodine i Brazila, kao i druge prigodne poklone, pri čemu su Brazilci posebno bili oduševljeni kada su na poklon dobili uramljenu fotografiju iz 1972. godine, na kojoj se vide Pele i Ilija Pantelić, najbolji brazilski fudbaler i najbolji srpski golman svih vremena.

Tom prilikom, oni su se podsetili da je Vojvodina 1971. godine imala zimske pripreme u Brazilu, gde je, između ostalih, igrala i sa nekim od najpoznatijih brazilskih timova, poput Vasko da Game (1:1) i Sao Paula (3:0), a da je godinu dana ranije u Novom Sadu imala priliku da ugosti i Korintijans, u prijateljskom meču na kojem je pobedila rezultatom 5:3 i na kojem se upravo Ilija Pantelić oprostio od dresa Vojvodine. Već naredne godine, Voša je u Novom Sadu igrala prijateljski meč i protiv Sao Paula, a 1972. godine i protiv Fluminensea, u sjajnoj utakmici završenoj rezultatom 4:4.

Kada je čuo da je i predsednik FK Vojvodina svojevremeno bio čuvar mreže, trener golmana brazilske reprezentacije je poželeo da mu šutne nekoliko penala, što je predsednik Dragoljub Samardžić sa zadovoljstvom i prihvatio. Iako, prema sopstvenom priznanju, već 30 godina nije čak ni rekreativno stao na gol, to se nije dalo primetiti, s obzirom na to da je predsednik FK Vojvodina odbranio sva tri udarca sa 11 metara.

U ime olimpijske fudbalske reprezentacije Brazila, tim menadžer ove selekcije Klaudio Branko se iskreno zahvalio FK Vojvodina na gostoprimstvu i tome što su im omogućeni svi uslovi za nesmetano treniranje na „Karađorđu“, izrazivši pritom i nadu da će što pre ponovo imati priliku da poseti, kako je rekao, „prelepi Novi Sad i sjajne ljude koje je u njemu upoznao“.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept