Током ове седмице, од 6. до 11. јуна, омладинци Војводине браниће трон у традиционалном Купу пријатељства, који ће се и ове године одржати на Златибору.

Престижни фудбалски турнир у категорији омладинаца (ове године учествује генерација 2005), основан је са циљем да на једном месту окупи најталентованије играче са ових простора, а ове године угостиће 12 екипа.

Поред актуелног шампиона Војводине, овогодишњи учесници Купа пријатељства су – Црвена звезда, Партизан, хрватски клубови Осијек и Шибеник, из БиХ стижу Жељезничар, Сарајево, тузланска Слобода и бањалучки Борац, а по једног представника имају Словенија, Македонија и Црна Гора – Марибор, Академија Пандев и Сутјеска.

Учесници су подељени у четири групе и свако игра са сваким по један меч. Два најбоља тима из сваке групе пласираће се у четвртфинале.

Војводина је смештена у групу Д где су још Академија Пандев и Сарајево. Воша као актуелни шампион отвара турнир у уторак од 11 часова против Академије Пандев, док је дуел са Жељом на програму у четвртак од 15 часова.

Група А: Црвена звезда, Осијек, Слобода Тузла
Група Б: Партизан, Марибор, Борац
Група Ц: Шибеник, Жељезничар, Сутјеска
Група Д: Војводина, Сарајево, Академија Пандев.

Утакмице ће се играти у формату од два полувремена по 35 минута, због великих напора којим су играчи били изложени током дуге сезоне.

Иначе, Војводина са три освојена пехара, уз Црвену звезду, најуспешнија је у Купу пријатељства, док су по једном први били Сарајево и Динамо.