Tokom ove sedmice, od 6. do 11. juna, omladinci Vojvodine braniće tron u tradicionalnom Kupu prijateljstva, koji će se i ove godine održati na Zlatiboru.

Prestižni fudbalski turnir u kategoriji omladinaca (ove godine učestvuje generacija 2005), osnovan je sa ciljem da na jednom mestu okupi najtalentovanije igrače sa ovih prostora, a ove godine ugostiće 12 ekipa.

Pored aktuelnog šampiona Vojvodine, ovogodišnji učesnici Kupa prijateljstva su – Crvena zvezda, Partizan, hrvatski klubovi Osijek i Šibenik, iz BiH stižu Željezničar, Sarajevo, tuzlanska Sloboda i banjalučki Borac, a po jednog predstavnika imaju Slovenija, Makedonija i Crna Gora – Maribor, Akademija Pandev i Sutjeska.

Učesnici su podeljeni u četiri grupe i svako igra sa svakim po jedan meč. Dva najbolja tima iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Vojvodina je smeštena u grupu D gde su još Akademija Pandev i Sarajevo. Voša kao aktuelni šampion otvara turnir u utorak od 11 časova protiv Akademije Pandev, dok je duel sa Željom na programu u četvrtak od 15 časova.

Grupa A: Crvena zvezda, Osijek, Sloboda Tuzla
Grupa B: Partizan, Maribor, Borac
Grupa C: Šibenik, Željezničar, Sutjeska
Grupa D: Vojvodina, Sarajevo, Akademija Pandev.

Utakmice će se igrati u formatu od dva poluvremena po 35 minuta, zbog velikih napora kojim su igrači bili izloženi tokom duge sezone.

Inače, Vojvodina sa tri osvojena pehara, uz Crvenu zvezdu, najuspešnija je u Kupu prijateljstva, dok su po jednom prvi bili Sarajevo i Dinamo.