Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Marice Plovdiv rezultatom 3:0 (2:0) u drugom kontrolnom meču na pripremama u Sloveniji.

Strelci u drugoj pobedi Vojvodine na pripremama bili su Bastajić u 13, Milošević u 29. iz penala i Nešković u 71. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Prvo poluvreme – Carević, Bjeković, Jeličić, Jelenković, Đorđević, Busnić, Milosavljević, Bastajić, Ivanović, Vidakov, Milošević. Drugo poluvreme – N. Simić, Majstorović, Kopitović, Stevanović, Milanov, Topić, Zukić, Nešković, V. Simić, N. Nikolić, Vukčević.

Marica: Nikolov, Gaziev, Avramov, Gordanov, Dimitrov, Apostolov, Pejsinov, Marčev, Malinov, Domovčijski, Tonev.

Voša je odlično otvorila meč i od prvog minuta videlo se da će ekipa Milana Rastavca igrati ofanzivno i na polovini rivala. Odličnim i pravovremenim presingom, Voša je često uzimala posed na polovini rivala i dolazila do opasne zone. Već u 13. minutu Bastajić je postigao gol za 1:0, pošto je iskosa sa leve strane gađao dalji ugao i od stative pogodio mrežu.

Voša je nastavila da stvara prilike, ponovo je Bastajić gađao i umalo pogodio rašlje.

U 28. minutu jedan defanzivac Marice igrao je rukom u šesnaestercu, posle Đorđevićevog centaršuta, a sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je uzeo mladi Jovan Milošević koji je hladnokrvno pogodio za 2:0.

Fudbaleri Marice prvi put su pripretili u 31. minutu, Apostolov je pokušao da iznenadi Carevića sa velike udaljenosti, ali je Vošin golman lako uhvatio loptu.

U nastavku, Milošević i Vidakov su nastavili da stvaraju glavobolje svojim kretanjima i odličnom saradnjom, otvarali su prostor u napadu i malo je nedostajalo da u 33. minutu donesu treći gol. Vidakov je pobegao po boku, tražio je Miloševića na povratnoj, ali je bio zamalo neprecizan.

Do odlaska na odmor Voša je dominirala u polju, nije bilo više šansi, ali trener Milan Rastavac je mogao da bude zadovoljan izdanjem svoje ekipe u prvom poluvremenu.

Milan Rastavac je na poluvremenu kompletno promenio sastav, pa su u nastavku zaigrali: N. Simić, Majstorović, Kopitović, Stevanović, Milanov, Topić, Zukić, U. Nikolić, Nešković, V. Simić, N. Nikolić.

Voša je nastavila da dominira, a u 55. minutu Simić je imao prvu priliku, ukrao je loptu i krenuo sam na gol Marice, ali je izgubio  korak i loptu pred ulaskom u šesnesterac. Nakon toga, Majstorović je zbog povrede morao da napusti teren, a u igru se vratio Jelenković.

Usledio je nešto mirniji period igre, Voša je nastavila da drži rivala daleko od gola, a onda je u 67. minutu „stara dama“ imala novu šansu. Zukić je izveo prekid, ali je stativa sačuvala gol Marice.

U 71. minutu Voša je postigla i treći pogodak, Milanov je sa levog boka proigrao Neškovića, koji je iskosa sa nekih sedam metara pogodio suprotan ugao za 3:0.

U 77. minutu „stara dama“ je iz nove kontre ponovo ugrozila gol rivala, Nešković je ostavio loptu do Simića, koji je tražio Vukčevića na drugoj stativi, napadač Voše je zakasnio i pogodio spoljni deo mreže.  Ekipa Marice imala je najbolju šansu tek u 87. minutu, kada je Atanasov imao otvoren udarac sa nekih 10 metara, ali je odlično intervenisao Simić.

Vojvodina će se u trećem kontrolnom meču sastati sa slovenačkim Koperom, u nedelju u 18.00.