Омладинци Војводине изгубили су на старту Купа пријатељства од Академије Пандев резултатом 0:1.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Борак, Хромиш, Бадњар, Чутовић, Павић, Нинковић, Бутраковић, Пиваш, Сукачев, Костадиновић, Бошњак. Са клупе су ушли Бошкан, Пиљић, Јањић, Бјелајац.

Академија Пандев: Љ. Џеков, Велков, Милошевић, Костов, Миташев, Талески, Капсаров, Крстев, Аризановски, Митев, Г. Џеков. Са клупе су ушли Ристовски, Шаренковски.

Прву шансу на утакмици имала је македонска екипа, после акције по десној страни и повратне лопте, Крстев је гађао под пречку, али је Борак одлично интервенисао.

Два минута касније, Академија Пандев је повела, после корнера са леве стране Милошевић је савладао Борака за 1:0.

Воша је након примљеног гола и до одласка на одмор имала неколико опасних напада, али их је завршила непрецизним ударцима Сукачева и Бутраковића са дистанце.

Воша је у другом полувремену преузела иницијативу, али су се ривали одлично бранили и нису допуштали озбиљније шансе пред голом Џекова. Тренер Воше Бора Филиповић направио је неколико промена како би освежио тим и кренуо у офанзиву.

Македонци су у 64. минуту били близу другог гола, Костов је остао сам на неких 18 метара, али је Борак парадом зауставио снажан шут.

Воша је најближа голу била у 73. минуту када је Поповић искоса са десне стране центрирао, али је та лопта умало изненадила голмана Џекова, пошто је од пречке завршила у гол ауту.

Два минута касније Воша је имала још бољу шансу, Јањић је налетео на једну лопту, али је са 15 метара послао преко гола.

У наредном колу Војводина се састаје са екипом Сарајева, а тај меч на програму је у четвртак у 15 часова.