Фудбалери Војводине изгубили су од екипе Марибора резултатом 4:1 (2:0) у другој провери на припремама у Словенији.

Марибор: Југ, Врховец, Володер, Филер, Пожег, Сикошек, Горенак, Репаш, Милец. Випотник, Жугељ.

Војводина: Вуклиш – Бјековић (од 46. Цуцин), Ковачевић (од 57. Јеличић), Стојсављевић (од 46. Стевановић), Деветак (од 46. Ђорђевић) – Милетић (од 57. Максимовић), Новевски (од 46. Топић) – Богдановић (од 46. Човић), Зукић, Младеновић (од 46. Симић) – Мркаић (од 46. Кабић).

Марибор је повео из прве праве акције на утакмици. У 13. минуту, словеначки тим је напао кроз средину, Пожег је одиграо дупли пас и потом из лепе позиције са десетак метара савладао Вуклиша.

Марибор је наставио да притиска екипу Славољуба Ђорђевића и да игра на половини ривала, а у 18. минуту Вуклиш је ухватио опасан центаршут и спречио нову прилику словеначке екипе. И наредне две прилике имали су фудбалери Марибора, а на истеку пола часа игре истакао се поново Вуклиш који је одбранио слободњак Жугеља.

Бољу игру фудбалери Марибора крунисали су новим голом, и то поново преко Пожега у 36. минуту, који је био најсналажљивији у шеснаестерцу – 2:0.

Војводина је најбољу акцију креирала у 44. минуту када је Зукић проиграо Бјековића на десном боку, наставио кретање и убацио се између штопера, али је десни бек „старе даме“ упутио нешто јачи пас, који није могао да прими Зукић пред голом Марибора.

На полувремену, Славољуб Ђорђевић направио је чак седам измена, на терену су остали само Вуклиш, Ковачевић, Милетић и Зукић, а уз њих су од 46. минута заиграли Цуцин, Стевановић, Ђорђевић, Топић, Симић, Кабић и Човић.

Ипак, после само три минута игре у наставку, Ковачевић је после корнера неспретно погодио сопствену мрежу за 3:0.

Војводина је солидну прилику имала у 57. минуту, када је Ђорђевић пронашао Кабића у шеснаестерцу, али се млади офанзивац није најбоље снашао, па је одбрана Марибора рашчистила ситуацију пред голом. На истеку сата  игре, тренер Војводине Славољуб Ђорђевић незадовољан суђењем, зарадио је црвени картон.

Уследио је период без много прилика, и тренер Марибора је готово комплетно променио поставу, док су у тиму „старе даме“ ушли и Јеличић и Максимовић.

Марибор је после новог корнера у 77. минуту дошао до четвртог гола, пошто је највиши у скоку био Илија Мартиновић.

Воша је успела да постигне  почасни погодак у 82. минуту, Урош Кабић се одлично снашао у шеснаестерцу, преварио је свог чувара и голмана  Марибора за 4:1. Фудбалерима Војводине тај погодак је мало дао ветар у леђа, Човић је у 86. минуту створио лепу позицију, његов ударац са 16 метара зауставио је голман Марибора.

У последњим минутима истакао се поново Вуклиш, који је одлично зауставио ударац Випотника са 16 метара и то је уједно била и последња шанса на утакмици.

Војводина ће у следећем припремном мечу играти против словеначког шампиона Муре, у среду 30. јуна.