Fudbaleri Vojvodine izgubili su od ekipe Maribora rezultatom 4:1 (2:0) u drugoj proveri na pripremama u Sloveniji.

Maribor: Jug, Vrhovec, Voloder, Filer, Požeg, Sikošek, Gorenak, Repaš, Milec. Vipotnik, Žugelj.

Vojvodina: Vukliš – Bjeković (od 46. Cucin), Kovačević (od 57. Jeličić), Stojsavljević (od 46. Stevanović), Devetak (od 46. Đorđević) – Miletić (od 57. Maksimović), Novevski (od 46. Topić) – Bogdanović (od 46. Čović), Zukić, Mladenović (od 46. Simić) – Mrkaić (od 46. Kabić).

Maribor je poveo iz prve prave akcije na utakmici. U 13. minutu, slovenački tim je napao kroz sredinu, Požeg je odigrao dupli pas i potom iz lepe pozicije sa desetak metara savladao Vukliša.

Maribor je nastavio da pritiska ekipu Slavoljuba Đorđevića i da igra na polovini rivala, a u 18. minutu Vukliš je uhvatio opasan centaršut i sprečio novu priliku slovenačke ekipe. I naredne dve prilike imali su fudbaleri Maribora, a na isteku pola časa igre istakao se ponovo Vukliš koji je odbranio slobodnjak Žugelja.

Bolju igru fudbaleri Maribora krunisali su novim golom, i to ponovo preko Požega u 36. minutu, koji je bio najsnalažljiviji u šesnaestercu – 2:0.

Vojvodina je najbolju akciju kreirala u 44. minutu kada je Zukić proigrao Bjekovića na desnom boku, nastavio kretanje i ubacio se između štopera, ali je desni bek „stare dame“ uputio nešto jači pas, koji nije mogao da primi Zukić pred golom Maribora.

Na poluvremenu, Slavoljub Đorđević napravio je čak sedam izmena, na terenu su ostali samo Vukliš, Kovačević, Miletić i Zukić, a uz njih su od 46. minuta zaigrali Cucin, Stevanović, Đorđević, Topić, Simić, Kabić i Čović.

Ipak, posle samo tri minuta igre u nastavku, Kovačević je posle kornera nespretno pogodio sopstvenu mrežu za 3:0.

Vojvodina je solidnu priliku imala u 57. minutu, kada je Đorđević pronašao Kabića u šesnaestercu, ali se mladi ofanzivac nije najbolje snašao, pa je odbrana Maribora raščistila situaciju pred golom. Na isteku sata  igre, trener Vojvodine Slavoljub Đorđević nezadovoljan suđenjem, zaradio je crveni karton.

Usledio je period bez mnogo prilika, i trener Maribora je gotovo kompletno promenio postavu, dok su u timu „stare dame“ ušli i Jeličić i Maksimović.

Maribor je posle novog kornera u 77. minutu došao do četvrtog gola, pošto je najviši u skoku bio Ilija Martinović.

Voša je uspela da postigne  počasni pogodak u 82. minutu, Uroš Kabić se odlično snašao u šesnaestercu, prevario je svog čuvara i golmana  Maribora za 4:1. Fudbalerima Vojvodine taj pogodak je malo dao vetar u leđa, Čović je u 86. minutu stvorio lepu poziciju, njegov udarac sa 16 metara zaustavio je golman Maribora.

U poslednjim minutima istakao se ponovo Vukliš, koji je odlično zaustavio udarac Vipotnika sa 16 metara i to je ujedno bila i poslednja šansa na utakmici.

Vojvodina će u sledećem pripremnom meču igrati protiv slovenačkog šampiona Mure, u sredu 30. juna.