Фудбалери Војводине изгубили су на свом „Карађорђу“ од екипе ТСЦ-а резултатом 1:2 у 14. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Воша је повела голом Чумића у 28. минуту, а ТСЦ је преокренуо головима Луке Илића у 32. и 44. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић – Лазаревић, Витас (од 46. Буснић), Траоре, Ђорђевић – Топић, Милосављевић (од 63. Зукић) – Чумић (од 77. Малбашић), У. Николић (од 63. Барај), Симић – Н. Николић (од 77. Вукчевић).

ТСЦ: Илић, Ћалушић, Стојковић, Јовановић, Антонић, Стојић, Цветковић, Петровић, Илић, Ђаковац, Ратков (од Милосављевић).

Воша је кренула офанзивно на старту меча и већ у другом минуту упутила први озбиљан ударац, Урош Николић је проиграо Чумића, чији је ударац искоса са десне стране зауставио голман Илић. Већ у наредном минуту шансу је имао Немања Николић, главом је гађао преко гола.

ТСЦ је узвратио у 15. минуту преко Цветковића и још боље у 22. преко Ђаковца, али је у оба наврата на месту био Царевић.

Након тога, Воша је имала још две прилике, преко Симића који је шутирао са 18 метара преко гола и Траореа, који је после корнера гађао главом поред стативе.

У 28. минуту Војводина је заслужена повела после одличне акције, коју је започео Симић на левом боку, а потом је Урош проследио до Немање Николића који је маестрално спојио Чумића, а овај у пуном трку изашао на голмана и погодио за 1:0.

Ипак, предност Војводине није друго трајала, пошто је у 32. минуту после једне дуге лопте Лука Илић шутирао поред Царевића за 1:1.

У 40. минуту ТСЦ је имао нову шансу, након корнера са леве стране, главом је гађао Стојић, али је испред гола домаће екипе у последњем тренутку лопту избио Ђорђевић.

Гости су у 44. минуту успели да преокрену, новим голом Илића. После акције по левом боку и повратне кроз петерац, прво је шутирао Цветковић, Царевић је на кратко интервенисао, али се лопта одбила до Илића који је са пет метара погодио за 1:2.

Војводина је преузела иницијативу на старту другог полувремена, али се ТСЦ одлично поставио у фази дефанзиве и спречавао озбиљније шансе пред голом Илића. Милан Растац је променама покушао да промени ритам у игри своје екипе, на полувремену је још Буснић заменио Витаса, а потом су и Уроша Николића и Милосављевића заменили Зукић и Барај.

Управо је Барај имао први озбиљан шут у другом полувремену, у 67. минуту је са ивице шеснаестерца шутирао за мало поред стативе.

ТСЦ је први озбиљан шут у наставку имао преко Милосављевића, који је у 73. минуту шутирао са 15 метара поред гола.

Воша је до краја покушавала да дође до бода, још једну шансу у надокнади је имао Вукчевић, али је ТСЦ успео да сачува предност и освоји важне бодове.

У наредном колу, Војводина гостује Новом Пазару, у петак у 17.00.