Фудбалери Војводине изгубили су на „Карађорђу“ од Црвене звезде резултатом 1:2 у дербију 16. кола Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелац за Војводину био је Радомир Милосављевић у 13. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић – Лазаревић, Јеличић, Црномарковић, Гиорбелидзе – Матеус Индио, Милосављевић – Радуловић (од 65. Ивановић), Зукић, Малбашић (од 65. Николић) – Вукановић.

Црвена звезда: Глазер – Недељковић, Ђига, Драговић, Николић – Стаменић (од 58. Мијаиловић) – Букари (од 85. Спајић), Kанга (од 70. Лучић), Хван, Иванић – Ендијаје (од 58. Мијатовић).

Играчи готово да се нису ни загрејали и ушли у меч, Звезда је повела. После дуге лопте, Букари је побегао по десној страни и гађао први угао, Царевић је неспретно реаговао и није успео да интервенише – 0:1.

Звезда је у 11. минуту била близу другог гола, Хван се наместио и са ивице шеснаестерца погодио место где се спајају пречка и статива.

Само минут и по касније, Воша је успела да дође до изједначења после прве праве акције. Црномарковић је послао лопту кроз средину, Милосављевић је побегао и из прве левом ногом погодио даљи угао за 1:1.

Ранко Поповић је средином првог полувремена био приморан да направи прву промену, Матеус Индио је доживео повреду, а заменио га је Кембел.

Само минут касније, на истеку 26. Црвена звезда је поново повела. Иванић је центрирао са левог бока, Гиорбелидзе је два пута промашио лопту, Ендијаје је одложио до Букарија који је рутински погодио за 1:2.

Након другог примљеног гола Војводина није имала брз одговор као после првог, темпо је опао, до одласка на одмор више није било прилика.

На старту другог дела игре Војводина је имала прву шансу, Кембел је искоса са леве стране гађао даљи угао, Глазер је ногама зауставио његов ударац, а неколико минута касније узвратио је Иванић, чији је ударац са ивице шеснаестерца завршио поред стативе. У 63. минуту шутирао је и Канга, али је његов ударац зауставио Царевић.

Уследио је поново период утакмице без правих прилика, па је Ранко Поповић одлучио да направи промене и уведе Ивановића и Николића уместо Радуловића и Малбашића.

Црвена звезда је најбољу шансу у другом полувремену имала у 75. минуту када је Лучић прошао по левом боку и гађао први угао, Царевић је уписао нову интервенцију, лопту је одбио у корнер.

Воша до краја није успела да пронађе пут до Глазерове мреже, па је „стара дама“ уписала први пораз на „Карађорђу“ од како је на клупи Ранко Поповић.

У наредном колу, следеће суботе у 15.30, Војводина гостује Партизану.