Fudbaleri Vojvodine izgubili su u Kruševcu od ekipe Napretka rezultatom 2:0 (1:0) u sedmom kolu Super lige Srbije.

Strelci za Napredak bili su Kunić u 12. i Kerkez u 74. minutu.

Ekipe su igrale u sledećim sastavima:

Napredak: Vasiljević, Jovanović, Kerkez, Kunić (od 82. Bačanin), Kočić, Mršić, Tomić, Spremo, Marjanović, Krstić (od 72. Stevanović), Jovanović.

Vojvodina: N. Simić – Bjeković, Kovačević, Stevanović, Devetak – Maksimović, Topić – Vukadinović, Čović, V. Simić – Kabić (od 46. Mrkaić).

Napredak je bolje otvorio meč i od prvog minuta krenuo ofanzivno ka golu Nikole Simića. Prvu šansu imao je Spremo, koji je sa ivice šesnaesterca pogodio spoljni deo mreže. U 12. minutu Napredak je poveo golom Petra Kunića. Nakon centaršuta sa leve strane prvo je glavom gađao Marjanović, Kovačević je izbio loptu sa gol linije, ali je potom Kunić uhvatio makazice i pogodio za 1:0.

Vojvodina je prvi put pripretila u 34. minutu, iskosa sa leve strane Čović je iz slobodnjaka gađao prvi ugao, ali je njegov udarac zaustavio golman Vasiljević. Drugu šansu u prvom delu propustio je Kovačević, posle kornera u nadoknadi vremena, Vukadinović je vratio loptu u peterac, ali je štoper Voše gađao preko gola.

Slavoljub Đorđević je odmah na poluvremenu napravio prvu promenu, pošto je Mrkaić zamenio Kabića i Voša je krenula u ofanzivu. Prvi pokušaj imao je Bjeković u 50. minutu, sa dvadesetak metara šutirao je preko gola. Nekoliko minuta kasnije i Čović je gađao glavom, ali sa ivice šesnaesterca, pa je Vasiljević zaustavio njegov udarac.

Najbolju šansu propustio je Mrkaić u 65. minutu kada je posle kornera glavom gađao za malo pored stative. I dva minuta kasnije u centru pažnje bio je Mrkaić koji je odložio loptu do Simića, ovaj vratio povratnu na peterac, ali su opasnost raščistili defanzivci Napretka.

Napredak je svoje šanse čekao iz kontri i u jednoj takvoj situaciju, u 73. minutu, Jovanović je umalo kaznio lošu reakciju Devetka, kome je ukrao loptu, ali je Simić zakačio loptu i izbacio u korner. Nakon udaraca iz ugla, lopta je otišla do druge stative, odande je na peterac vratio Tomić, a tamo se na pravom mestu našao Kerkez za 2:0.

Napredak je nastavio da preti i da napada, u 82. minutu Spremo je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Nikola Simić još bolje intervenisao. U poslednjim trenucima meča, Mrkaić se našao u dobroj prilici u kaznenom prostoru, ali je izblokiran i to je bila i poslednja šansa na utakmici.

Nakon ovog poraza, Voša je deveta na tabeli sa osam osvojenih bodova.