Fudbaleri Vojvodine izgubili su u gostima od Spartaka rezultatom 2:0 u sedmom kolu Mocart Bet Super lige Srbije.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Spartak: Manojlović, Babić (od 78. Mijić), Bijelović, Kerkez, Prijović, Stanojev (od 73. Ćalasan), Tanasijević, Todoroski (od 73. Tošeski), Ubiparip (od 65. Mudrinski), Vidaković, Đurasović.

Vojvodina: Carević, Lazarević, Rosić (od 80. Kajević), Crnomarković, Bjeković (od 73. Butraković), Indio, Milosavljević (od 58. Nikolić), Radulović, Zukić, Malbašić, Ivanović (od 58. Vukić).

Već u trećem minutu Voša je imala veliku priliku, Malbašić je poslao povratni pas sa leve strane, a Ivanović bio zamalo neprecizan.

Ivanović je bio u centru pažnje i u osmom minutu, kada je izblokiran posle nove lepe akcije i duplog pasa sa Malbašićem, u nastavku iste akcije Lazarević je šutirao preko prečke.

Nakon uvodne inicijative gostujuće ekipe, Spartak je poveo iz prve prilike u 14. minutu. Nakon kornera koji je sa leve strane izveo Stanojev, Carević je loše procenio let lopte, a na drugoj stativi na pravom mestu bio je Vidaković.

Voša je uzvratila u 17. minutu, Milosavljević je poslao sjajnu dubinsku loptu, koju je Crnomarković propustio i tako omogućio Zukiću da izađe sam pred gol, ali je pogodio stativu.

Voša je nastavila da dominira, Spartak je napadao iz kontri, a iz jedne takve situacije, u 23. minutu Todoroski je iskosa sa desne strane šutirao preko gola.

Do odlaska na odmor, Voša je bila opasniji tim i imala još nekoliko prilika pred golom. Radulović je u 39. minutu naleteo na odbijenu i sa 18 metara šutirao preko prečke. Voša je najbliža golu bila u poslednjim trenucima prvog dela, Radulović je poslao pas kroz peterac, Ivanović je zakačio loptu, a potom je Malbašić za nekoliko centimetara zakasnio da pogodi mrežu na drugoj stativi.

Voša je nastavila da dominira i u nastavku, ali je Spartak opet iz prve prilike došao do novog gola. U 56. minutu, Ubiparip je namestio loptu i sa 22 metra pogodio levi ugao nemoćnog Carevića za 2:0.

Odmah nakon drugog primljenog gola, trener Vojvodine Ranko Popović odlučio je da napravi dvostruku izmenu, Nikolić i Vukić su zamenili Milosavljevića i Ivanovića.  Voša je u 65. minutu imala čist zicer da se vrati u meč, Malbašić je nakon duplog pasa sa Vukićem izašao sam pred gol, ali je spoljnim delom stopala pogodio stativu.

Tri minuta kasnije ponovo su milimetri delili Vošu od gola, Zukić je odložio do Vukića, čiji je udarac zakačio Kerkeza i završio tik pored stative. Šanse su nastavile da se nižu, u 71. minutu Radulovićev udarac zaustavio je golman Manojlović, da bi potom u 79. Lazarević iskosa sa desne strane pogodio spoljni deo mreže.  Do kraja utakmice i Kajević je gađao glavom, ali promene rezultata nije bilo.

U narednom kolu, u subotu od 19 časova, Vojvodina dočekuje ekipu Javora.