Фудбалери Војводине данас ће одиграти другу пријатељску утакмицу на припремама у Словенији. Од 17:30 часова, ривал црвено-белих у месту Стојнци биће екипа Марице Пловдив из Бугарске, прошле сезоне деветопласирани тим у другој лиги своје земље.

Марица из Пловдива је основана 1921. године уједињењем клубова Вампир и Трите Конски Сили. У својој историји, клуб је само четири сезоне провео у највишем рангу бугарског фудбала, а последњи пут, то се десило још у сезони 1996/97, која је уједно била најуспешнија сезона у историји клуба, с обзиром на то да је Марица тада дошла и до полуфинала бугарског Купа.

Клуб носи име по реци Марици која протиче кроз Пловдив, град у којем доминантнију фудбалску улогу имају клубови Ботев, Локомотива и Спартак. Марица наступа на истоименом стадиону капацитета 5.000 места и код куће игра у комплетно жутој, а у гостима у комплетно плавој опреми.

Оно што највише служи за понос данашњем противнику Војводине сигурно је чињеница да је у његовој омладинској школи прве фудбалске кораке направио легендарни Христо Стоичков, несумњиво најбољи бугарски фудбалер свих времена и некадашњи ас Барселоне. Као неко ко је рођен у Пловдиву, Стоичков је управо у Марици почео да тренира фудбал са 11 година, али је већ са 16 прешао Хеброс, одакле је даље наставио своју сјајну каријеру.

Што се садашњег састава Марице тиче, тренер ове екипе је 32-годишњи Бугарин Николај Димитров, који на располагању има тим сачињен искључиво од домаћих играча, а чија се укупна вредност процењује на око 1,89 милиона евра.

У односу на утакмицу против Борца, Војводина ће у овај меч ући јача за Сенегалца Ива Барајеа, који се јуче прикључио црвено-белима у Словенији, али је неизвесно да ли ће већ данас добити шансу да заигра. У сваком случају, навијачи „старе даме“ и остали љубитељи фудбала ће и овај меч моћи да гледају у директном преносу и то на Новосадској телевизији, односно „Youtube“ каналу ФК Војводина преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept