У последњем пријатељском мечу на припремама у Словенији, фудбалери Војводине данас играју против екипе Муре из Мурске Соботе, петопласираном екипом словеначког првенства из прошле сезоне. Утакмица почиње у 18 часова и играће се на стадиону „Фазанерија“ у Мурској Соботи.

НШ Мура (ногометна школа Мура) је клуб који је основан тек 2012. године и то тако што је преузео омладинску школу клуба НД Мура 05, који је те године угашен. Након оснивања, НШ Мура је почела да се такмичи у четвртој лиги, али је врло брзо дошла до прве, а у сезони 2019/20. је успела да освоји и свој први трофеј – Куп Словеније.

Већ у наредној сезони, Мура је освојила и титулу шампиона Словеније и то победом над Марибором у последњем колу, што је заиста невероватан успех за клуб који долази из места од свега 25.000 становника. Оно што овај клуб чини специфичним јесто то да је локално становништво, заједно са околним местима, врло привржено клубу из своје средине, те да у том округу практично ни нема навијача оних највећих словеначких клубова, попут Марибора или Олимпије.

Мура наступа на стадиону „Фазенарија“ капацитета 5.500 места и код куће игра у црно-белој, а у гостима у комплетно белој опреми. Тренер екипе је 42-годишњи Словенац Дејан Грабић, који на располагању има тим чија се вредност процењује на око 4,91 милион евра. Између осталих, чланови Муре су бивши фудбалер Војводине Лазар Зличић, који је поникао у омладинској школи „Илија Пантелић“ и некадашњи фудбалер Јавора, нападач Никола Петковић, својевремено један од најбољих стрелаца Супер лиге Србије. Осим њих и домаћих играча, екипу Муре чине још тројица играча из Хрватске, двојица са Косова и по један из САД, Италије, Тогоа, Албаније и Јамајке.

Војводина и Мура се никада нису састајали у такмичарским мечевима, али су до сада одиграли три пријатељске утакмице. Две утакмице су завршене ремијем, једна победом Муре, уз укупну гол-разлику од 7:3 у корист словеначког тима. Прошлог лета, такође у Словенији, резултат је био 1:1 (гол за Војводину постигао је Вељко Симић).

Што се тиче екипе Војводине, за очекивати је да ће шеф стручног штаба Радослав Батак данас на терен извести стартну поставу сачињену махом од играча који нису играли на јучерашњој утакмици против АЕК-а.

Одмах након меча и заједничке вечере, екипа Војводине ће кренути назад за Нови Сад и очекује се да ће у ФЦ „Вујадин Бошков“ стићи сутра у раним јутарњим сатима.

Меч ће директно бити преношен на Новосадској телевизији.