U poslednjem prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Vojvodine danas igraju protiv ekipe Mure iz Murske Sobote, petoplasiranom ekipom slovenačkog prvenstva iz prošle sezone. Utakmica počinje u 18 časova i igraće se na stadionu „Fazanerija“ u Murskoj Soboti.

NŠ Mura (nogometna škola Mura) je klub koji je osnovan tek 2012. godine i to tako što je preuzeo omladinsku školu kluba ND Mura 05, koji je te godine ugašen. Nakon osnivanja, NŠ Mura je počela da se takmiči u četvrtoj ligi, ali je vrlo brzo došla do prve, a u sezoni 2019/20. je uspela da osvoji i svoj prvi trofej – Kup Slovenije.

Već u narednoj sezoni, Mura je osvojila i titulu šampiona Slovenije i to pobedom nad Mariborom u poslednjem kolu, što je zaista neverovatan uspeh za klub koji dolazi iz mesta od svega 25.000 stanovnika. Ono što ovaj klub čini specifičnim jesto to da je lokalno stanovništvo, zajedno sa okolnim mestima, vrlo privrženo klubu iz svoje sredine, te da u tom okrugu praktično ni nema navijača onih najvećih slovenačkih klubova, poput Maribora ili Olimpije.

Mura nastupa na stadionu „Fazenarija“ kapaciteta 5.500 mesta i kod kuće igra u crno-beloj, a u gostima u kompletno beloj opremi. Trener ekipe je 42-godišnji Slovenac Dejan Grabić, koji na raspolaganju ima tim čija se vrednost procenjuje na oko 4,91 milion evra. Između ostalih, članovi Mure su bivši fudbaler Vojvodine Lazar Zličić, koji je ponikao u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“ i nekadašnji fudbaler Javora, napadač Nikola Petković, svojevremeno jedan od najboljih strelaca Super lige Srbije. Osim njih i domaćih igrača, ekipu Mure čine još trojica igrača iz Hrvatske, dvojica sa Kosova i po jedan iz SAD, Italije, Togoa, Albanije i Jamajke.

Vojvodina i Mura se nikada nisu sastajali u takmičarskim mečevima, ali su do sada odigrali tri prijateljske utakmice. Dve utakmice su završene remijem, jedna pobedom Mure, uz ukupnu gol-razliku od 7:3 u korist slovenačkog tima. Prošlog leta, takođe u Sloveniji, rezultat je bio 1:1 (gol za Vojvodinu postigao je Veljko Simić).

Što se tiče ekipe Vojvodine, za očekivati je da će šef stručnog štaba Radoslav Batak danas na teren izvesti startnu postavu sačinjenu mahom od igrača koji nisu igrali na jučerašnjoj utakmici protiv AEK-a.

Odmah nakon meča i zajedničke večere, ekipa Vojvodine će krenuti nazad za Novi Sad i očekuje se da će u FC „Vujadin Boškov“ stići sutra u ranim jutarnjim satima.

Meč će direktno biti prenošen na Novosadskoj televiziji.