Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom Himkija rezultatom 0:0 u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Beleku.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: N. Simić, Antonijević, Traore, Jeličić, Bukinac (od 30. Kokanović), Miletić, Milosavljević, U. Nikolić, Baraj, Malbašić, Vukčević (od 46. Milošević). Od 63. minuta u igru su išli: Đorđević, Topić, Vitas, Lazarević, Zukić, Busnić, Čumić, Kabić, Veljko Simić i Nemanja Nikolić.

Himki: Mitruškin, Gbane, Idovu, Antić, Sadigov, Rudenko, Golubović, Menentejević, Glavčić, Magomedov, Voker. Od 63. minuta u igru su išli: Gudiev, Džantijev, Kazancev, Išik, Dulaeav, Mosijan, Diakonov, Adah, Galkin, Dibirov, Skvorcov.

Prvo uzbuđenje videli smo u 11. minutu, Bukinac je lepo prevario i prošao svog čuvara po levoj strani, centrirao na peterac gde je bio Vukčević, ali je Vošin napadač bio neprecizan.

Himki je uzvratio posle tri minuta kada su Vošini prvi put prišli Simićevom golu, iz gužve je šutirao Rudenko i pogodio prečku. Ruski tim je imao i narednu šansu, u 24. minutu Magomedov je oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, ali je Simić bio na mestu.

Vojvodina je u 33. minutu izvela brz kontra napad, Baraj je povukao loptu i odlično proigrao Malbašića između beka i štopera, ali je u poslednjem trenutku izleteo golman Mitruškin i sačuvao svoju mrežu.

Do odlaska na odmor, Hikmi je imao još jednu solidnu šansu, u 39. minutu Rudenko je pokušao da savlada Simića, koji je zaustavio njegov udarac.

 

Himki je imao prvu šansu i u drugom poluvremenu, u 47. minutu ponovo je Rudenko bio glavni akter, ali i Simić koji je ponovo bio uspešniji, a tri minuta kasnije isti igrač je šutirao daleko pored stative sa desetak metara.

Voša je prvi pokušaj u nastavku imao u 53. minutu, posle Nikolićevog kornera, Milošević je gađao glavom pod prečku, golman Himkija je uhvatio loptu. Samo minut kasnije, Voši je propala najbolja prilika, nakon ukradene lopte, otvorio se prazan prostor ispred Himkijevog gola, ali je Malbašić dao prejak pas za usamljenog Miloševića koji je u punom trku išao ka golu.

U 56. minutu Voša je jednom napadu imala čak četiri udarca, prvo je Malbašićev zaustavio Mitruškin, u nastavku je gađao i Nikolić, potom Baraj, da bi na kraju Kokanović sa distance šutirao direktno u golmana Himkija.

Nakon toga, u 63. Milan Rastavac je promenio kompletnu ekipu pošto su ušli – Đorđević, Topić, Vitas, Lazarević, Zukić, Busnić, Čumić, Kabić, Veljko Simić i Nemanja Nikolić.

Voša je nastavila da dominira i sledeću šansu imao je Čumić, koji se pravovremeno ubacio po levoj strani, primio loptu i gađao, ali direktno u golmana Himkija. I tri minuta kasnije Voša je odlično napala, Đorđević je prošao po levom boku i vratio povratnu za Nikolića, čiji je udarac izblokiran u ključnom trenutku.

Dominacija se isplatila u 75. minutu kada je Zukić ušao u šesnaesterac, a Kazancev ga oborio sa leđa, sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Nemanja Nikolić, ali je rezervni golman Himkija pročitao njegovu nameru i zaustavio njegov udarac.

I finiš meča pripao je Vojvodini, jer je Čumić imao novi pokušaj sa slične pozicije kao i pre nekoliko minuta, ovaj put je na još veće muke stavio golmana, ali je opet odlično odbranio. U 85. minutu Čumić je započeo najlepšu akciju, proigrao je Simića, koji je sačekao da se otvori pravi trenutak da odloži do Kabića, čiji je udarac sa 20 metara novom odbranom zaustavio Gudiev.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa danas nije bilo pobednika, te je tako Vojvodina upisala prvi remi na pripremama u Beleku. U narednoj utakmici Voša će se u nedelju sastati sa Lokomotivom iz Sofije.