Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu OFK Bačke rezultatom 5:1 (2:1), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

Pred oko 50 gledalaca u FC „Vujadin Boškov“, strelac za ekipu iz Bačke Palanke je bio Milorad Balabanović u 24, dok su golove za Vošu postigli Vidakov u 34, Leđanac u 41. (ag), Zukić u 73, Martinkevič u 86. i Matić u 90. minutu.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: N. Simić – Bjeković (od 68. Mirić), Kopitović, Stevanović (od 68. Devetak), Miletić (od 68. Kokanović) – Busnić, Zukić (od 78. Tan) – Vukčević (od 46. B. Milanov), Milošević (od 78. Martinkevič), Kabić (od 46. V. Novevski) – Vidakov (od 68. Matić).

OFK Bačka: Knežević (od 46. Grčić), N. Novevski (od 78. Radović), Ilić (od 72. Ćirović), Gluvić, Jevtić (od 58. Trifunović), Leđanac (od 50. Nemet), V. Balabanović (od 72. Petković), M. Balabanović (od 78. Kolundžija), Panjak (od 78. Rađenović), Tasić (od 58. Devušić), Šarac (od 58. J. Milanov).

Prva prilika na meču je viđena u 15. minutu, kada je Zukić spoljnom lepo poslao pas na levu stranu ka Miletiću, koji je centrirao, a na loptu je natrčao Vidakov i uputio udarac iz prve, ali je lopta pogodila prečku. Na drugoj strani, OFK Bačka je svoju prvu šansu na meču pretvorila u pogodak.

U 24. minutu, dobar centaršut sa leve strane je dobro iskoristio Milorad Balabanović, koji se našao na pravom mestu i glavom prosledio loptu u mrežu.

Vojvodina je mogla da uzvrati u 29. minutu, kada je Bjeković dobro centrirao sa desne strane, a Vukčević šutirao sa oko pet metara iskosa, ali je Knežević odbranio. Međutim, samo pet minuta kasnije, „stara dama“ je izjednačila.

Još jednom je Bjeković odlično centrirao, a ovoga puta je na loptu natrčao Vidakov i sa četiri-pet metara je poslao u mrežu, da bi već u 41. minutu došlo do preokreta.

Ponovo je Bjeković uputio loptu u šesnaesterac OFK Bačke, a Leđanac je, u pokušaju da izbije loptu glavom, prebacio golmana Kneževića i poslao loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije, Voša je mogla i do trećeg pogotka, ali je lopta, nakon udarca Kabića sa petnaestak metara, otišla pored stative. U 54. minutu, Vidakov je izašao sam ispred Grčića i šutirao, ali je čuvar mreže OFK Bačke odbranio njegov udarac. Ipak, u 73. minutu, Voša je povisila prednost i to posle sjajne akcije.

Najpre je Kokanović lepo proigrao Mirića, koji je uputio dobar pas u prazan prostor za Novevskog, a on je to odlično iskoristio i odigrao precizan pas na drugu stativu, gde se sjajno ubacio Zukić i bez problema poslao loptu u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, Novevski je ponovo dobro prošao po desnoj strani i odlično centrirao, a udarac glavom je uputio Matić, ali je lopta pogodila prečku. Međutim, u 86. minutu, mreža gostiju se ponovo zatresla.

Martinkevič je prihvatio loptu u šesnaestercu OFK Bačke, a potom ju je s lakoćom sa desetak metara poslao iza leđa golmana Grčića.

U 90. minutu, Vladan Novevski je po treći put asistirao na ovom meču, s tim da je ovoga puta poslao lob pas u prazan prostor ka Matiću, koji je došao do lopte pre istrčalog golmana Grčića, prebacio ga, a potom lako pogodio nebranjenu mrežu, te tako postavio konačan rezultat ovog meča.