Fudbaleri Vojvodine izgubili su od ekipe APOELA-a rezultatom 2:1 u prvom meču drugog kola kvalifikacija Lige konferencije.

Jedini strelac za Vojvodinu bio je Dejan Zukić u 56. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

APOEL: Belec, Sušić, Krespo, Dvali, Kostadinov (od 85. Petrović), Sarfo (od 73. Viljafanez), Dalsio (od 73. Gavriel), Fetfazidis, Čebake, Eduardo  (od 73. Markinjos), Kvilitaja (od 85. Tomane).

Vojvodina: Carević, Lazarević (od 46. Jeličić), Traore, Crnomarković, Traore, Antonijević (od 84, Miletić), Zukić (od 78. Busnić), Milosavljević, Nikolić (od 58. Radulović), Baraj, Čumić, Baraj, Vukčević (od 46. Vukić).

Iako je APOEL preuzeo inicijativu od starta utakmice, Vojvodina je stvorila prvu pravu šansu u sedmom minutu, kada je posle kontre Vukčević odložio do Čumića koji je pobegao svoji, čuvarima, ali je u situaciji jedan na jedan uspešniji bio golman Belec.

APOEL je prvi put pripretio u 16. minutu, Čebake je pobegao odbrani Vojvodine i iskosa sa leve strane gađao dalji ugao, Carević je takođe bio na mestu.

Domaći tim je nastavio da diktira tempo i da igra na polovini Vojvodine, a u 24. minutu Dvali je ukrao loptu Crnomarkoviću i šutirao pored gola.

U narednom naletu APOEL je poveo, nakon loše reakcije i postavke odbrane Vojvodine, Sušić je vratio oštru loptu kroz peterac, a tamo je na pravom mestu Kvilitaja i lako pogodio za 1:0.

Već u sledećem naletu APOEL je imao novu šansu, Fetfacidis je uputio opasan udarac sa 20 metara, ali je Carević odlično intervenisao, pa je rezultat na poluvremenu ostao – 1:0.

Voša je na startu drugog poluvremena imala najbolju šansu, rezervista Vukić koji je zamenio Vukčevića, iznenada se posle greške odbrane domaćih našao sam ispred golmana, ali je loše šutirao i Belec je opet bio uspešniji.

APOEL je ubrzo uzvratio, Sarfo je u 53. minutu gađao dalji ugao, Carević je odlično intervenisao. A onda,  56. minutu, Voša je izvela najlepšu akciju i izjednačila, nakon Nikolićevog kornera, lopta je došla do Traorea, koji je odložio do Čumića koji je pronašao Zukića a ovaj glavom samo skrenuo u mrežu za 1:1.

Odmah nakon datog gola, Vošu je spasio Carević, Sarfo je imao novu dobru šansu, gađao je sa 15 metara, golman „stare dame“ je odlično intervenisao.

Međutim, u 65. minutu, nakon kornera sa leve strane i loše procene Carevića koji je promašio loptu prilikom izletanja, Dvali je pogodio za 2:1.

Voša je pokušala da dođe do novog izjednačenja, u 72. minutu, Čumić je šutirao sa distance, golman Belec je odbio u korner. Najbolju šansu za izjedačenje propustio je Radulović, u 73. minutu kada je iskosa sa leve strane imao otvoren put ka golu, njegov udarac izblokirao je Dvali u poslednjem trenutku.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Voša ima gol zaostatka pred revanš za sedam dana na „Karađorđu“.