Фудбалери Војводине полако приводе крају припреме на Мариборском Похорју. Данас пре подне, црвено-бели су одрадили још један тренинг на терену у близини хотела „Арена“, поподне ће тренирати поново, а сутра их очекује пријатељски меч против Горице, након чега ће уследити повратак у Нови Сад.

Заједно са осталим саиграчима, у Словенији вредно раде и тројица голмана „старе даме“, који су овог лета добили новог шефа, с обзиром на то да је место тренера голмана преузео легендарни Срђан Жакула, члан генерације која је 2014. године освојила први Куп Србије у историји клуба и можда и најзаслужнији члан тима који је остварио тај значајан успех. Навијачи Војводине се добро сећају да је Жакула, који је специјалиста за једанаестерце, управо сјајним одбранама удараца са 11 метара помогао Воши да дође до финала, а и у самом финалу против Јагодине је одбранио пенал Александру Пешићу и тиме практично дефинитивно преломио меч у Вошину корист.

За разлику од неких других позиција у тиму, на голу Војводине овог лета није било промена, с обзиром на то да за место „чувара мреже“ и даље конкуришу Никола Симић, Горан Вуклиш и Немања Тороман.

На мечевима против Сласка и Муре, прилику да брани је добио Никола Симић, који је сјајним одбранама показао репрезентативну форму и за сада се наметнуо као прва опција на голу „старе даме“. На утакмици против Марибора, бранио је искусни Горан Вуклиш, који је, упркос четири примљена поготка, такође имао неколико изузетно добрих одбрана, а и у претходној сезони је показао да се на њега у сваком тренутку озбиљно може рачунати. Здраву и јаку конкуренцију Симићу и Вуклишу прави млади и талентовани Немања Тороман, који је прошле сезоне такође добио прилику на неким утакмицама и показао да је пред њим блистава будућност.

Све то свакако може да радује и шефа стручног штаба Војводине Славољуба Ђорђевића, који, када је позиција голмана у питању, заиста не мора да брине.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept