Fudbaleri Vojvodine polako privode kraju pripreme na Mariborskom Pohorju. Danas pre podne, crveno-beli su odradili još jedan trening na terenu u blizini hotela „Arena“, popodne će trenirati ponovo, a sutra ih očekuje prijateljski meč protiv Gorice, nakon čega će uslediti povratak u Novi Sad.

Zajedno sa ostalim saigračima, u Sloveniji vredno rade i trojica golmana „stare dame“, koji su ovog leta dobili novog šefa, s obzirom na to da je mesto trenera golmana preuzeo legendarni Srđan Žakula, član generacije koja je 2014. godine osvojila prvi Kup Srbije u istoriji kluba i možda i najzaslužniji član tima koji je ostvario taj značajan uspeh. Navijači Vojvodine se dobro sećaju da je Žakula, koji je specijalista za jedanaesterce, upravo sjajnim odbranama udaraca sa 11 metara pomogao Voši da dođe do finala, a i u samom finalu protiv Jagodine je odbranio penal Aleksandru Pešiću i time praktično definitivno prelomio meč u Vošinu korist.

Za razliku od nekih drugih pozicija u timu, na golu Vojvodine ovog leta nije bilo promena, s obzirom na to da za mesto „čuvara mreže“ i dalje konkurišu Nikola Simić, Goran Vukliš i Nemanja Toroman.

Na mečevima protiv Slaska i Mure, priliku da brani je dobio Nikola Simić, koji je sjajnim odbranama pokazao reprezentativnu formu i za sada se nametnuo kao prva opcija na golu „stare dame“. Na utakmici protiv Maribora, branio je iskusni Goran Vukliš, koji je, uprkos četiri primljena pogotka, takođe imao nekoliko izuzetno dobrih odbrana, a i u prethodnoj sezoni je pokazao da se na njega u svakom trenutku ozbiljno može računati. Zdravu i jaku konkurenciju Simiću i Vuklišu pravi mladi i talentovani Nemanja Toroman, koji je prošle sezone takođe dobio priliku na nekim utakmicama i pokazao da je pred njim blistava budućnost.

Sve to svakako može da raduje i šefa stručnog štaba Vojvodine Slavoljuba Đorđevića, koji, kada je pozicija golmana u pitanju, zaista ne mora da brine.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept