Fudbalski klub Vojvodina ove godine po 40. put organizuje memorijalni turnir u čast legendarnog Stevana Neštickog, a bivši golman „stare dame“ Željko Brkić smatra da je velika stvar da Voša nastavi da održava tu tradiciju.

U čast sećanja na tragično preminulog člana prve šampionske generacije, od 12. do 14. juna, na stadionu „Karađorđe“ učestvovaće mlađi kadeti (uzrast do 16 godina) fudbalskih klubova Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan, Osijek, Ferencvaroš i Politehnika iz Temišvara.

Željko Brkić pozdravlja što će ovaj turnir obeležiti svoj lep jubilej, a i ističe da bi bilo još lepše da u budućnosti okupi i jače klubove iz Evrope, ne samo sa prostora bivše Jugoslavije.

– Memorijal „Stevan Nešticki“ uvek je bio prestižan i jedan od najboljih u regionu. Najveći klubovi Jugoslavije sa zadovoljstvom su učestvovali na tom turniru, koji je uvek bio poseban u odmeravanju snaga najjačih omladinskih škola sa ovih prostora. Sećam se da je dobar plasman na tom turniru imao posebnu težinu za pobednike i neka potvrda da imaju najbolju generaciju u tom trenutku. Lično se ne sećam najbolje učešća svoje generacije, mislim da je baš tad doživela neku smenu i da je preskočena, ali vrlo dobro znam, kao i svaki polaznik Vošine škole koliko je za svakog dečaka bilo bitno da učestvuje u njemu i takmiči se sa najboljima iz svoje generacije – rekao je Brkić.

On smatra da je ovaj turnir veoma važan i zbog Vošine akademije, koja i dalje važi za jednu od najuticajnijih i najboljih na ovim prostorima.

– Mislim da je održavanje te tradicije veoma važno i za klub, ali i za omladinska školu koja ima poseban značaj. Baš zbog toga i zbog tih mlađih generacija iz Vošine škole, bilo bi još lepše da se okupe i neki veći klubovi, ne samo sa prostora bivše Jugoslavije, već i iz Evrope. To je neko moje razmišljanje, jer „Stevan Nešticki“ nije mali turnir i uvek je okupljao najbolje i bilo bi dobro da vremenom bude samo bolji i kvalitetniji. Nema lepšeg osećaja za tu decu kada imaju priliku da se takmiče sa poznatim timovima i iz inostranstva, a ujedno i da Voša može da vidi gde su njene mlađe generacije u odnosu na njih – kaže Brkić.

Bivši golman „stare dame“ veruje da bi Vojvodina u novoj sezoni trebalo da napravi značajan iskorak u odnosu na prethodnu.

– Očekivanja su uvek da Vojvodina bude u vrhu srpskog fudbala, da bude uspešnija nego prethodne sezone, a to naročito treba da učini sada, nakon razočaravajuće godine. Rezultati i igra protekle sezone nisu bili na nivou Vojvodine, što pokazuje i plasman na tabeli. Vošin tim uvek mora bude konkurentan, kao što je bio u proteklih 10-15 godina, i zato je važno i da se obezbedi takmičenje u evropskim takmičenjima. Takav rezultat nove uprave bi sigurno prisvojio lovorike kod navijača i ispunio očekivanja . Nema tu neke filozofije, uprava kluba u organizacionom smislu treba da omogući da Voša napravi iskorak na svim nivoima, a posebno na terenu, gde se rezultati najviše i pamte – zaključio je Željko Brkić.