Šef stručnog štaba Panevežisa Žoao Luis Martins i fudbaler Paulius Janušauskas održali su večeras konferenciju za novinare pred sutrašnji meč protiv Vojvodine u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Trener Panevežisa Žoao Luis Martins izrazio je zadovoljstvo zbog gostovanja u Novom Sadu i istakao da će njegova ekipa pokušati sve da preokrene stvari u svoju korist.

U prvom meču pre šest dana Vojvodina je slavila rezultatom 1:0, a u timu Panevežisa su svesni da moraju da igraju ofanzivno i da pokušaju da iznenade mnogo iskusnijeg rivala.

– Srećni smo što smo došli ovde. Svi su nas lepo ugostili, osećamo se ugodno i da smo dobrodošli. Gostovanje ovde znači mnogo našoj ekipi, ovo je veliko iskustvo za nas i za naš klub. Što se tiče našeg sutrašnjeg duela, to je novi meč koji počinjemo sa golom zaostatka. Naša očekivanja su ista kao i pred prvi meč. Vojvodina igra na visokom nivou, poseduje ogromno iskustvo u evropskim kvalifikacijama, ali i mi smo bili veoma dobri u prvom meču. Ovo je novi meč, nova priča, ali ona ne počinje rezultatom 0:0 i mi to vrlo dobro znamo. Zasluženo smo ovde i pokušaćemo da preokrenemo stvari u svoju korist – rekao je trener Žoao Luis Martins.

Vezista litvanske ekipe Paulius Januškauskas složio se sa svojim trenerom da je pred njegovom ekipom težak zadatak.

– Znamo da smo došli ovde sa golom zaostatka i daćemo sve od sebe da pokušamo da preokrenemo rezultat i da prođemo u narednu rundu kvalifikacija – rekao je Januškauskas.

Utakmica Vojvodina – Panevežis na programu  je u četvrtak u 20 sati na stadionu „Karađorđe“.