Trener Vojvodine Radoslav Batak želi da njegova ekipa popravi utisak na gostujućim terenima i da u Kragujevcu nastavi pobednički niz.

Nakon dve vezane pobede nad Novim Pazarom, na „Karađorđu“, fudbaleri „stare dame“ u sredu gostuju Radničkom 1923 u 32. kolu Mocart Bet Super lige Srbije.

– Pripremamo se kao i pred svaku utakmicu. Ekipa Radničkog ima veliki respekt sa naše strane i mislimo da za razliku od našeg poslednjeg protivnika imaju mnogo kvalitetniji napad, individiualno i timski u tehničkom i realizatorskom svojstvu. Moramo da budemo maksimalno spremni. Posle Novog Pazara nije bilo euforije, već smo se odmah okrenuli utakmici sa Radničkim, jer hoćemo da nastavimo pobednički niz. Želimo da popravimo i našu sliku na gostovanjima, jer smo samo u Nišu do sada imali i igru i rezultat. Moramo da budemo drčniji i hrabriji i da znamo šta hoćemo, jer će naš protivnik pred svojom publikom imati dodatni vetar u leđa da odigra najbolje što ume. Mi ne želimo da ispustimo ovaj niz i ovu atmosferu i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda. Svi igrači su spremni i svesni su značaja utakmice – rekao je Batak.

Trener Voše je potvrdio da je jedino Marko Bjeković i dalje van stroja zbog nezgodne povrede.

– Nažalost, u pitanju je nezgodna i teža povreda, problem sa nekom koščicom u stopalu i ne znamo kada će biti spreman i u protokolu. Kabić je napredovao fizički i blizu je da bude poptuno fit da možemo da ga iskoristimo njegov pun potencijal – istakao je Batak.

On je najavio i potencijalne rotacije u sastavu usled gustog rasporeda, pošto Voša već u subotu dočekuje Voždovac.

– Od utakmice do utakmice pratimo formu igrača, a mi imamo tri utakmice u kratkom vremenu i zato nemamo prostora za jak trenažni proces i oporavak. Sigurno da ćemo gledati ko će biti fizički spremniji i tako ćemo i praviti ekipu – kaže Batak.

Iako je Vojvodina sustigla Partizan i ima priliku i da ga prestigne, Batak se ne zadovoljava samo time.

– Sada je taj pritisak pozitivan, da napredujemo, da pobedimo možda i nekog boljeg od sebe na papiru, ali mi to nikada nećemo priznati. Ova pozicija je dobra, ali ne sme da zadovoljava ni mene ni igrače ni bilo koga u klubu. Moramo svi zajedno da gledamo samo ka napred i da izborimo što bolji plasman – zaključio je Batak.

Utakmica Radnički 1923 – Vojvodina na programu je u sredu u 16 časova.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept